Wysłany: 2010-07-08, 18:18 iDeneb 1.3, problem z uruchomieniem na ASUS n50vn
Problem pojawił się po instalacji, która przebiegła bezproblemowo (chyba, że coś mnie ominęło).
Jako, że jestem totalnym laikiem postaram się dokładnie opisać mój problem, gdyż sama wyczerpałam pomysły.
Podczas instalacji zaznaczyłam wymienione poniżej fixy:
Niestety (lub stety - nie mnie to oceniać) nie dodałam żadnych poprawek dot. grafiki czy dźwięku, nie mówiąc już o sieci.
Jestem w stanie uruchomić system w bezpiecznym trybie (-x), jednak nie jest to możliwe w trybie normalnym.
Pierwszym problemem był mDNSResponder, który po pewnym czasie zwyczajnie timeout'ował i system nie ruszał dalej.
Poleceniem:
Najprościej to spróbować z nowym distro... np iAtkos s3. To co wybrałaś (iDeneb 1.3) obawiam się że nie wspiera dobrze Twojego sprzętu, jest on zwyczajnie za stary...
Jedna zasada, na początku instalować jedynie minimum z minimum, tylko aby system, wstał, a w szczególności unikać fixów do ACPI, baterii itp itd... one często nie działają na wielu maszynach powodując np KP.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.