Wysłany: 2010-03-11, 19:51 iDeneB 1.4 przy uruchamianiu restart.
Witam, z góry przepraszam za swoje poprzednie bezsensowne posty na temat loga jabłuszka. Troszkę "ogarnąłem", poczytałem forum i przeszedłem do instalacji iDeneB'ka 1.4 oznaczonego 10.5.6
A więc instalacja przebiegła pomyślnie, komputer się restartuje i uruchamia ponownie, po czym znów się restartuje i tak w kółko.
Próbowałem sprawdzić komendą -v lecz nic nie uzyskałem ponieważ odrazu restart.
Sprzęt:
Procesor: Intel Pentium D 830 3.3 Ghz
Płyta Główna: ASRock 1333-667 ConRoe
Chipset: Intel 945GC A2
Grafika: Intel GMA950
HDD: Samsung SATA 320GB
Dodam iż nie dokonywałem zmian w biosie, jedynie zwiększałem FSB ^^
Podczas instalacji zaznaczone mam wybierałem:
- iDeneb Essential System ("Oryginalnie" zaznaczony system.)
->Patches 10.5.6 Ready->Chipset->ICHx Fixed (wyczytałem iż to zgodny fix pod mój chipset)
->Patches 10.5.6 Ready->Video->Intel>Intel GMA 950
->Applications->Kext Helper
Tyle ponieważ trzymałem się zasady im mniej tym lepiej, w/w chyba wystarczą do uruchomienia systemu.
Proszę o pomoc oraz wyrozumiałość. Pozdrawiam, Jovi.
Jeśli instalujesz kernel Voodoo w wersji 9.5.0 to potrzebujesz seatbelt kext z Leoparda 10.5.5 - na 100% jakoś się kryje w opcjach - chyba że instaluje się automatycznie z w/w kernelm. W każdym razie jak dostaniesz KP podczas montowania obrazów DMG - to znaczy że musisz znaleźć właściwy seatbelt.kext.
Wysłany: 2010-03-12, 17:52
Okej z w/w kernelem zainstalowalem lecz blednie rozpoznawal procesor i wystepowaly panic'i. Teraz zmienilem na kernel pod SS3 i dziala. Lecz czesto mam problem gdyz system sie wstrzymuje i wystepuje komunikat w podajrze 4'rech jezykach zeby resetnac kompa, np przy montowaniu obrazow.
Zas zeby nie zakladac drugiego watku, usiluje zainstalowac na drugim sprzecie (ten w podpisie) takze ideneb'a. I proboje zrobic bootowalny pen z idenebem, i tu prozba moglbym poprosic o jakiegos tutka? znalazlem na YT filmik lecz jest to dosc szybko pokazane...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.