Pomógł: 227 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4232 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-09-03, 20:48
Wg Twojego screena panikuje Ci ElliottForceLegacyRTC.kext, który w Twoim wypadku i tak nie jest do niczego potrzebny - w dsdt nie masz problemu z RTC. Nie ma tam także aliasów procesora ani niczego, co mogłoby blokować uruchomienie OSX.
Więc próbowałbym stawiać retaila. Wbrew pozorom im bardziej kompatybilna konfiguracja tym gorzej z działaniem dystrybucji - nadmiar fixów daje się we znaki
A wiesz może od czego jest ten kext ? I ciekawe czemu on panikuje skoro nie ma problemu :p Ale skoro mówisz o Retialu, to zajmę się tym, gdy będę miał czas.
Możliwe jest wykluczenie tego kexta, czy raczej nie ?
W niektórych biosach jest problem z RTC. Mówiąc krótko, każde odpalenie Snow Leoparda resetuje wtedy ustawienia biosu. Można sobie z tym poradzić albo modyfikując DSDT, albo przy pomocy takiego kexta. W Twoim biosie nie ma tego problemu, więc ten kext jest zbędny, a najwyraźniej wręcz przeszkadza. Można go usunąć przy pomocy terminala odpalonego z płyty instalacyjnej.
Chłopaki dzięki za pomoc
Wszystko już działa. Wystarczyło podczas instalacji odznaczyć RTC. Filmik był, natywna rozdzielczość monitora jest
Pytanie tylko. Jak wyłaczyć, żeby nie wykrywało mi telewizora ? Bo jak mam spaces, to jest kwadracik od monitora i obok mniejszy od TV i mam te dwa. I myszka mi znika w czeluściach ekranu...
A i Update Software chce ściągać wersję 10.6.4, mam ją ściągnąć i instalnąć, czy może nie ruszać ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.