Pomógł: 227 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4241 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2012-02-08, 15:16
Mnietek, nie dyskutuj Hhehehhe nie no żartuje
Nowe płyty na Sandy Bridge posiadające UEFI potrzebują patchowania kextów systemowych za każdą aktualizacją Apple aby uzyskać natywny Power Management. Tyczy się to także płyt posiadających EFI - jak u Ciebie w Intelu.
Patchowany BIOS eliminuje konieczność patchowania kextów systemowych raz na zawsze ale nie udało mi się przerobić EFI w Twojej płycie.
Jeżeli wywalisz NullCPUPowerManagament (blokujący PM) i nie spatchujesz kextów to dostaniesz Kernel Panica i nie odpalisz systemu.
Lion to szmira, nie jest lepszy w niczym. Ma dodane w dużej mierze same wodotryski + iCloud'a.
SpeedStepper/patchowany BIOS nie jest wymagany na każdej platformie, jednak na LGA1155 z UEFI i innych płytach z EFI jest on potrzebny aby uzyskać natywny PM, a PM jest warunkiem koniecznym do uzyskania sleepu. Tutaj wszystko jest ze sobą powiązane. Hackintosze można uznać za swego rodzaju naukę Aby postawić idealnego Hacka trzeba mieć trochę wiedzy i doświadczenia albo solidne "plecey"
Pomógł: 227 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4241 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2012-02-09, 09:52
Mnietek, czy ja niewyraźnie piszę ? Nie jest to tylko na Asusy - wywód powyżej... Ponadto jakbyś przejrzał temat na insanelymac poza pierwszym postem mój wywód nie byłby potrzebny.
Pobierz odpowiednia wersje speedsteppera - w zależności od wersji systemu i wykonaj w terminalu:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.