Wysłany: 2012-02-06, 11:14 Intel S5520SC - brak sieci
Zainstalowałem iATKOS L2 i generalnie działa fajowo. Ale podczas instalacji w okienku "Customize" (tam zaznacza się wszelakie patche/drivery do zainstalowania) nie zaznaczyłem drivera do Intel Gigabit LAN. Jak go teraz DOinstalowac? Czy jedynym sposobem jest instalacja od nowa?
No właśnie tak kombinowałem - ale na płytce zamiast plików widze tylko jakis obrazek.
Sorry ale jezeli chodzi o osx to jestem delikatnie mowiac malo oblatany
Pytanie brzmi -jak sie dobrac do tych ukrytych plikow?
[ Dodano: 2012-02-06, 16:05 ]
Zainstalowałem ten pakiet i nic to nie dało...
Czy to znaczy, że musze zacząć grzebać w DSDT?
Czy jeszcze czegoś innego powinienem spróbować?
Pomógł: 227 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4241 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2012-02-07, 11:49
Bóg zapłać, kext się bardzo przyda!
Dźwięk jest do odpalenia. Sleep powinien działać. W S5520SC trzeba używać SpeedSteppera ponieważ nie udało mi się spatchować BIOSu dla tej mobo.
O no proszę... Czyli wygląda na to że można już odpalić w 100% te mobo... resztę udało mi się w pełni uruchomić łącznie z sleepem. PM działał itp itd. Jedynie na co nie miałem zbyt dużo czasu, to odpalenie dźwięku, użyłem VoodooHDA zamiast zmodyfikowanego AppleHDA pod ten układ, bo z niewiadomych przyczyn na nim był głuchy. Dziś już podejrzewam czemu tak się działo, ale nie mam już dostępu do tej mobo aby to zweryfikować.
No i tylko i wyłącznie retail i jak pamiętam musisz mieć chyba zrobione dedykowane DSDT na BootCD aby instalacja szybko poszła.
Ja właśnie się poddałem. I ze sleepem i z dzwiękiem.
Mógłbyć cos skrobnąć o tym sleepie? Albo o Twoich podejrzeniach w sprawie dzwieku?
Dla nowicjusza ten SpeedStepper, DSDT, SSDT, LSA i inne takie to jakis obłęd.
Czy dysponujesz może takim dedykowanym SSDT do tej płyty? Czy on nie jest potrzebny do uruchomienia sleepa?
Pomógł: 227 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4241 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2012-02-08, 13:48
Mnietek, olej SSDT. Odpal natywny Power Management to i sleep sam z siebie zaskoczy.
1. Zainstaluj Snowa za pomocą nowego UniBootX: http://forum.osx86.org.pl...6,120.htm#60893
2. Zaktualizuj do 10.6.8
3. Potraktuj kexty systemowe SpeedStepperem
4. Popraw DSDT lub zamieść nam czyste na forum do przeróbki - załóż nowy temat w odpowiednim miejscu (Snow/Płyty główne albo DSDT)
5. zajmij się resztą - audio, lan itp.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.