Wysłany: 2012-01-23, 21:33 Jaka dystrybucja będzie odpowiednia dla mojego sprzętu?
Witam, od zawsze chciałem zostać posiadaczem systemu spod znaku jabłuszka lecz wiadomo, tanie rzeczy to nie są, więc chcę zainstalować go na swoim desktopie.i tu pojawia się pytanie czy w ogóle na moim sprzęcie da sie zainstalować Maca a jeżeli tak to jaką dystrybucje polecacie?Oto parametry komputera:
1. Asus M4A88T-V Evo/USB3
2. QuadCore AMD Phenom II X4 Black Edition 955, 3200 MHz x86, x86-64, MMX, 3DNow!, SSE, SSE2, SSE3, SSE4A
3. AMD SB710
4. Brak
5. Vertex ATI Radeon HD6850 1GB
6. ALC892
7. Realtek PCIe GBE Family Controller
8. Brak
9. Dysk i napęd podłączony przez SATA.
10. Mysz na USB, klawiatura na PS2.
Ostatnio zmieniony przez gerrard845 2012-01-23, 21:56, w całości zmieniany 2 razy
1. uzupełnij.
2. Mam podobną konfiguracje, i żadnego distra, retail rox. Mam tylko inną płytę więc nie wiem czy chipset ruszy, ale na SL jest dość bogaty zasób kextow do chipsetów, więc raczej nie będzie problemu.
ModCD nawcoma i instalacja z retail 10.6.3 pójdzie elegancko, problem może być jedynie z grafiką (sam sie na razie z tym borykam, problem jest taki, że na graphicsenablerze sygnał jest wysyłany na 2 gniazdko dvi, a ono nie ma 4 pinów i nie chce moja końcówka tam wejść. A jeśli masz ALC889 to jesteś już praktycznie skazany na dźwiek na USB bo mimo tego samego oznaczenia na AMD są inne ścieżki i w rezultacie rodzi się problem bo intelowe LegacyHDA nie uciągną ich a jakiegoś przystosowanego na AMD dorwać nigdzie nie mogę Ale ja jakoś z tym żyje
Ogólnie większego kłopotu raczej nie powinieneś mieć
Pomógł: 227 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4241 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2012-01-23, 22:05
wiciu15, zanim zaczniesz pomagać popracuj solidnie nad własną wiedzą. Poniższa wypowiedź świadczy o jej braku:
wiciu15 napisał/a:
Mam tylko inną płytę więc nie wiem czy chipset ruszy, ale na SL jest dość bogaty zasób kextow do chipsetów, więc raczej nie będzie problemu.
gerrard845, Nawcom ModCD ma w sobie kexty, podczas odpalenia instalacji domyślnie na podstawie DevID sam dobierze odpowiednie kexty - trzeba to jednak skontrolować.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.