Wysłany: 2010-12-21, 14:19 Jaka dystrybucja i kext'y.
Witam
Chciałbym zainstalować Maczka ale nie wiem jaką dystrybucja najlepiej na niego pasuję:
1.Gigabyte GA-EP45-DS3L
2.Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q8200 @ 2.33GHz SSE2, SEE3, SSE4
3.Intel 82801JB ICH10
4.brak
5.GeForce GTS 250 1Gb
6.Realtek ALC888
7.Realtek RTL8168C/8111C
8.brak
9.Sansung HD642JJ SATA TSSTcorp CDDVDW SH-S223F SATA
10.Przez USB
A i czy ktoś posiada jakieś kexty pod to?
Z góry dzięki i pozdrawiam
PS. Posiadam konto Steam z grami które mają port na Mac'a, to znaczy że będę mógł w nie grać na Mac w PC?
PS. Posiadam konto Steam z grami które mają port na Mac'a, to znaczy że będę mógł w nie grać na Mac w PC?
Nie wiemy co rozumiesz przez "Mac w PC", chyba nie chcesz wsadzić komputera w komputer.... Co do steam'a to posiadając zakupione gry można w nie grać i pod OS X i pod Windows, pod warunkiem że pod ten system ta gra występuje.
Pomógł: 235 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4446 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-12-21, 15:48
W zasadzie tylko Retail ma już w sobie jęz. polski.
W dystrybucjach nawet jak jest, to potem się okazuje że część rzeczy działa tylko po angielsku i trzeba doinstalować Polish.pkg. Niestety nie zawsze to w pełni pomaga.
W wiedz zainstalowałem Mac'a, wybrałem kexty itp. lecz po ponownym restarcie wszystko normalnie się wczytuję i następuje czarny ekran. Jak sprawdziłem -v tez normalnie aż do tego momentu. Co jest nie tak? Czy to wina kext czy coś innego?
Przeczytałem i wybrałem tyko po jednym, ale i tak nic z tego, nadal jest czarny ekran. Co mam z tym zrobić? A czy jest możliwość doinstalowania kext'ow od grafiki, bo mam je na pendrive.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.