Wysłany: 2010-08-04, 02:37 Jaką dystrybucję wybrać?
Witam.
Od dłuższego czasu użeram się z instalacją Leoparda na moim kompie i niestety dalej mi się to nie udało. Podaje tutaj specyfikacje mojego komputera i mam nadzieję, że poradzicie mi jaką dystrybucję powinienem wybrać, jakie kexty wgrać, itp. tak, żeby system działał.
Informacje zaczerpnięte z programu Everest.
Typ procesora: AMD Sempron, 2025 MHz (9 x 225) 3500+
Nazwa procesora: AMD Sempron(tm) Processor 3200+
Nazwa kodowa: Manila (Orleans-128)
Zbiór instrukcji: x86, x86-64, MMX, 3DNow!, SSE, SSE2, SSE3
Nazwa płyty głównej: ASRock AM2NF6G-VSTA
Mikroukład płyty głównej: nForce6100-405
Typ magistrali FSB: AMD Hammer
Mostek południowy (Southbridge): nVIDIA nForce 6100-405 (MCP61S)
Karta graficzna: NVIDIA GeForce 6100 nForce 405 (zintegrowana 256mb)
karta dźwiękowa: Realtek ALC888/1200 (zintegrowana)
WiFi: Texas Instruments ACX 100 22Mbps Wireless Adapter PCI
Lan: nVIDIA nForce 6100-405 (MCP61S) - LAN Controller (PHY: Realtek RTL8201CL/CP) PCI
Klawiatura USB, Myszka PS/2
Dyski twarde: 1 ATA, 1 SATA - Na ATA mam WinShita, SATA podzielony na dwie partycje; jedna przeznaczona na instalację Leo i druga z plikami.
Myślę, że te informacje wystarczą do poradzenia mi w sprawie dystrybucji i ew. kextów i może czegoś jeszcze ??
Kluczowym elementem decydującym czy się uda/nie zainstalować OS X jest mostek południowy a dokładnie kontrolery HDD. Poszukaj na forum czy nie ma już nie padła odpowiedź na temat kompatybilności i możliwości instalacji OS X na takim jak twój sprzęcie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.