Zdecydowanie powinieneś pozbyć sie klawiatury PS2 i zaopatrzyć w USB w ten prosty sposób unikniesz instalowania niepotrzebnych kextów a sprzet będzię działał od razu.
Rozumię, tylko ja nie chce bezsensownie wydawać pieniedzy, chce sie tylko z systemem zapoznac bo mam dylemat czy brac macbooka czy normlanego laptopa z windowsem.
Wiem ze system od apple jest stabilniejszy, a ja potrzebuje stabilnego systemu, jestem producentem muzycznym. Ale oczywiscie sam system tez musi być elastyczny, bo potrzebuje komputera do innych rzeczy także, dlatego od wczoraj męcze się aby go odpalić i z miesiąc przetestować.
No nic, zainstaluje z innymi sterownikami jeszcze raz...
ok system wystartował, zaskoczyły mi sterowniki do ps2, właczył sie.
Popatrzałem troche na menu itp, ale rozdzielczosc byla mala, zmieniłem... niebieskie tło bez kursora i nic sie nie działo. Nie było tez tych efektów graficznych.
Zrestartowałem komputer, kernel panic.
[Do godziny umieszcze screena]
Zainstalowalem jeszcze raz, z innym sterownikiem graficznym, jak dalem przy starcie "-v" zobacyzlem ze w pewnym momencie wyswietlilo : unknown nvidia device, czyli nie rozpoznal karty..
Pomógł: 235 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4446 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-07-20, 15:10
Dopóki zamiast konkretów będziesz pisał "inny", to za wiele Ci nie pomożemy.
Ogólnie to przy instalacji najlepiej jest wybrać tylko rzeczy niezbędne do uruchomienia systemu, m.in. bez żadnych dodatków do grafiki.
http://forum.osx86.org.pl...czac-vt1023.htm
No to inaczej, proboawlem wszystkich dostepnych pokolei [po jednym na instalacje] oprocz tych dla modelu 260.
Bralem tylko to co potrzebne, bez sterownika takze probowalem, wszlo na to samo.
Doszedłem do wniosku że jednak działa wszystko, rozdzielczosc zmieniłem na taka jak trzeba, spojrzalem na youtube no i raczej tak samo to wygląda u mnie.
Niestety system łapie dziwne zwiechy, raz z restartem raz po prostu całkowity freeze na ekranie.
Dziękuje wszystkim za pomoc.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.