Wysłany: 2010-09-02, 17:53 Kto pomoze (zrobi) DSDT ?
1.wyłaczanie system/reboot
2.gładzik synaptics ps/2
3. wifi intel 4965agn z tego co wiem marne szanse ale slyszalem tez o jakims sposobie czy tez sterownikach beta
4.klawisze funkcyjne w laptopie (sciemnianie ekranu itd) jak probuje uzyc kombinacji system sie zawiesza i tylko restart
5.nie wiem czy to normalne ale jak gra muzyka i podlacze sluchawki w port to poki nie przestawie urzadzenia to muzyka nie przelaczy sie sama na sluchawki i nie dziala mi jeszcze mikrofon
6.wykrywanie jakiejkolwiek baterii (brak możliwości wyświetlania ikony w trayu,
7.dioda od numlocka nie mozna go wylaczyc numeryczna dziala ale caly czas
te rzeczy nie dzialają próbowaliśmy z tym powalczyc w innym temacie tu na forum ale nic nie pomoglo jedyna deska ratunku sa chyba modyfikacje DSDT wiem ze sa osoby ktore sie tu na forum tym zajmuja, prosze nie przysylajcie linkow do poradnikow wiem ze są gdybym to ogarnial i nie bal sie czegos znowu spier*** sam bym pokombinowal ale juz tyle razy a to sie nie chcial mac odpalic a to cos innego znowu ze pragne teraz "dopiescic" go do konca i w pelni z przyjemnoscia z niego korzystac
_________________ - Apple MC511LL/A 27 iMac i5 Quad-Core 4GB 1TB 2.8GHz
- HP PAVILION DV9870ew core2duo/RTL 8168B/intel 4965agn/Geforce 8600M GS
Nie wszystkie problemy rozwiąże modyfikacja DSDT... a na 100% nie rozwiąże:
Cytat:
2.gładzik synaptics ps/2
3. wifi intel 4965agn z tego co wiem marne szanse ale slyszalem tez o jakims sposobie czy tez sterownikach beta
5.nie wiem czy to normalne ale jak gra muzyka i podlacze sluchawki w port to poki nie przestawie urzadzenia to muzyka nie przelaczy sie sama na sluchawki i nie dziala mi jeszcze mikrofon
Na poprawę działania poprzez modyfikację to masz jedynie tylko z pkt 1. Pozostałe nie zaliczam na tak/nie bo w zależności od sytuacji czasami jest szansa... ale to zależy od konkretnego przypadku i sprzętu.
Pomógł: 227 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4232 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-09-02, 21:54
Jeśli chodzi o DSDT to można coś zrobić w temacie:
1. tak
4. być może
5. być może, zależy od kodeka audio + to sprawa nie tylko dsdt
Co do reszty to:
2. To sprawa driverów. Powinien działać z VoodooPS2.
3. Na razie bez szans. Sterowniki beta są do innego modelu (3945) i też nie za bardzo działają... Sprawa ciągnie się już kilka lat. Teraz projekt nazywa się VoodooWireless...
7. W makowej klawiaturze nie ma NumLock'a, a numeryczna klawiatura działa właśnie cały czas. Więc tego nie zmienisz.
Jeśli masz dalsze pytania w temacie drugiej grupy punktów, to poprosimy w oddzielnym wątku, w stosownym dziale.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.