Wysłany: 2010-08-03, 13:21 Która wersję powinienem wybrać?
Witam serdecznie. Jako, że jest to mój pierwszy post na forum prosze o wyrozumiałość. Przeglądam Wasze forum już od jakiegoś czasu, podobnie zresztą jak od jakiegoś czasu marzy mi się spróbowanie Maca na moim PC. Głównie chciałbym spróbować montażu na FCP.
Mam pytanie jak w temacie, która wersja Maca sprawi najmniej kłopotów przy instalacji - jestem bardziej zielony niż inni zieloni.
Dysponuję:
Gigabyte P35C DS3R ( ICH9R)
8 kanałowa karta dźwiękowa ALC889A
Karta sieciowa Realtek RTL8111B
Intel Q9550
8GB DDR2 800
Nvidia GTX260 Zotac
Wielkie dzięki za pomoc i wyrozumiałość
Do tego stopnia, że jak masz klawiaturę i mysz na USB, to nawet bym spróbował z Retail'em i BootCD wykonanym przez rzooff'a stąd:
http://forum.osx86.org.pl...ooff-vt1082.htm
Ale wpierw poczytaj o podstawach...
Cały czas czytam ..... Chciałem tylko już coś pobrać do instalacji. Niestety mieszkam w malutkiej wioseczce na Podhalu i jedyne co u mnie działa to Neostrada 512, więc i pobieranie obrazów jest nieco kłopotliwe, a raczej czasochłonne . Zaryzykowałem posta z myślą, że uciągnę w międzyczasie kompatybilny obraz systemu, a "napakowany wiedzą" zainstaluję go w wolnej chwili. Ot taki chytry plan miałem.
To jak chcesz zaczynać, to zacznij od np iAtkos'a S3 v2 czy ewentualnie nowszej jak jest... ale i tak nie ominie Cię wycieczka do sklepu z maczkami/allegro i nabycie płyty Retail'a na Snow Leopardem jeśli chcesz używać go...
To jak chcesz zaczynać, to zacznij od np iAtkos'a S3 v2 czy ewentualnie nowszej jak jest... ale i tak nie ominie Cię wycieczka do sklepu z maczkami/allegro i nabycie płyty Retail'a na Snow Leopardem jeśli chcesz używać go...
Wielkie dzięki za pomoc, właśnie te wersję pobrałem z sieci.... to chyba dobry znak.
Jak wszystko sie uda to oczywiście, że zapodam legalnego Snow z Allegro.
[ Dodano: 2010-08-08, 18:51 ]
Zainstalowalem iAtkos'a w sugerowanej wersji 10.6.3, ale mam problem z grafka GTX260 Zotac. Moje proby zgodnie z tym co podaliscie w linkach nic nie daja. Albo system nie chce sie uruchamiac - ten smieszny screen z poleceniem wylaczenia kompa, albo wg innych wskazowek na forum -"zainstalowałem najpierw gt200_drivers_pkg.pkg, a potem Enabler_for_Nvidia_and_multiple_ATI_cards.pkg..." wogole nie ma zadnej reakcji.
Probowalem najpierw wszelkie opcje w istalatorze ( oczywiscie pojedynczo) w sekcji VGA, ale kazda z nich powoduje zwis systemu.
Nie mam pojecia co dalej.....
poza tym wszystko dziala i net i dzwiek. Co prawda moja wersja nie ma instalatora po polsku, ale jakos udalo mi sie spolszczyc system. Jak widac nie bardzo jeszcze kumam jak uzyskac polskie znaki.... ale na to przyjdzie czas. Teraz najwazniejsze dla mnie to grafika.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.