1. MSI FX700
2. Intel Core i5 540M (x86, x86-64, MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, SSE4.1, SSE4.2)
3. Intel Ibex Peak-M HM55
4. -brak (ale wspomniec muszę o kontrolerze USB 3.0)
5. Intel HD Graphics (Core i5) + NVIDIA GeForce GT 425M 1GB (Win7 działa na integrze, do wymagających aplikacji przełącza na Nvidie)
6. Realtek ALC892 + (Używam zew. Creative SB Extigy)
7. Realtek RTL8103E - (nie korzystam)
8. Intel(R) WiFi Link 1000 BGN
9. TSSTcorp (Toshiba Samsung Storage Technology) CDDVDW TS-L633F SATA
9ad. Wyciągam 500GB i wsadzam puste 160GB, do podziału przez instalator.
10. TouchPad PS/2. Klawiatura PS/2, Razer Orochi BT/USB
Próbowałem instalacji SL_10.6.6i_by_Hazard ale wyskakuje bład "ACPI table not found: DSDT.aml", oraz przez XBooter z Hazardem zamiast czystego Retaila, ale tam instalka staje na CameraShoot
Mam stary dysk i chciałem spróbować Maczka, ale narazie kiepsko mi to wychodzi, proszę o Wasze rady.
Kuba
Będzie problem, przynajmniej na razie. Snow Leo nie ma obsługi dla układu graficznego z Core iX, a że przełączanie na NVidię też nie działa, to skończysz w trybie vesa.
Sytuacja może ulec zmianie - w nowych macbookach jest układ graficzny z Core i5 bodaj, niestety Apple wspaniałomyślnie postanowiło wydać dla tych modeli oddzielną wersję aktualizacji 10.6.7 (patrz tu: http://forum.osx86.org.pl...1067-vt4214.htm), co za tym idzie, w "zwykłej" wersji nie ma odpowiednich sterowników.
Wifi do wymiany - nie odpali za żadne skarby.
Kod:
Próbowałem instalacji SL_10.6.6i_by_Hazard ale wyskakuje bład "ACPI table not found: DSDT.aml", oraz przez XBooter z Hazardem zamiast czystego Retaila, ale tam instalka staje na CameraShoot
Litości... Czy nie zauważyłeś w temacie z XBooterem, że nie należy nim bootować dystrybucji?
Poza tym Hazard to beznadziejne distro.
Na Twoim miejscu wstrzymałbym się jakiś czas, może komuś uda się odpalić Intel HD lub przełączanie kart graficznych. System działający w trybie vesa do normalnej pracy/rozrywki raczej się nie nadaje. Zwłaszcza że wifi też nie śmignie (chyba że je wymienisz, ale na razie bym z tym poczekał).
_________________ Snow Leopard 10.6.8 Retail on Lenovo ThinkPad R61i 8932-FDG - This one is resting in peace now.
Lenovo ThinkPad Edge E420s 4401-6YG | Core i5-2430M | HM65 | Intel HD 3000 | Conexant CX20590 | Realtek RTL8111/8168B | Intel Centrino 1000 Nie licz na prywatne konsultacje via PW/GG! | Piszę poprawnie po polsku! | Precz z dystrybucjami na vanilliowym sprzęcie! ~Hack 'em all!~
Ale to nie jest Sandy Bridge. "Zwykłe" i5 poprzedniej generacji z Optimusem.
Prawdopodobnie trzeba będzie wywalić kexty odpowiedzialne za obsługę Intel HD, a sam system będzie działać tylko na GeForce'u.
_________________ Mac OS X Snow Leopard 10.6.8 (Retail x86_64)|Samsung R510|Magic Mouse
Core 2 Duo T6400 2GHz|4GB DDR2 800MHz|PM45 + ICH9M|GeForce 9200M GS 512MB|ALC262|HM500JJ|Yukon 88E8055|BCM94321MC Piszę poprawnie po polsku!Nie pomagam prywatnie przez PW. | Kext Wizard | Chameleon Wizard | HDA Wizard
Bios jest okrojony, jedyne "zaawanowane" opcje to zmiana trybu dysku, czy jak to zwał.
To teraz wiem na czym stoje i wstrzymam się z zabawą, z OSx'em.
Dzięki za info
Temat można zamknąć
Podbijam moj temat z pytaniem, czy może coś się zmieniło od ost. postu w sprawie kompatybilności dystrybucji na mój sprzęt. ?
Czy pracę przy portowaniu OSx'a na specyfikacje jaką podałem posunęły się dalej i jest możliwe odpalenie portu OSxa na tych bebechach ? Czy nadal nemo ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.