Witam, jestem posiadaczem netbooka asus eeepc 1005pe. Bardzo chciałbym zainstalować na nim snow leoparda 10.6.1(ponoć nowsze nie obsługują atoma). Niestety nie bardzo wiem jak to zrobić:( czytałem długo forum, ale nigdzie nie znalazłem intrukcji krok po kroku:(
Nawet nie wiem skąd i jaką wersje tego leoparda ściągnąć. Dodam, że jak to netbook nie ma napędu:(
Oto moja konfiguracja sprzętowa:
Netbook Asus 1005PE , BT i WiFi
Procesor: Intel Atom N450 1.66 GHz
Pamięć RAM: 2GB
HDD: 250GB (7200 obr)
Grafika: Intel x3150
Chipset: Intel 945GSE
Pomógł: 235 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4446 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-06-23, 18:43
To nie jest forum warezowe i pomocy w ściąganiu pirackich programów tutaj nie znajdziesz.
Mac OS X to system komercyjny, który kupuje się w sklepie. Tam dostaniesz najlepszą wersję - oryginalną, czyli Retail.
Zanim zaczniesz działać wybadaj sprawę:
1. Czy da się uruchomić grafikę. Gdzieś widziałem wątek na temat prób jej odpalenia przy pomocy zmodyfikowanych kextów od X3100, ale boję się, że może być z tym słabo. A bez tego za wiele się OSXem nie nacieszysz.
2. Jeśli grafa będzie do ruszenia, to kolejnym problemem jest zwykle WiFi... nie podałeś jakie.
3. Brak napędu można obejść na kilka sposobów. Z tym, że jeśli nie będzie to zewnętrzny napęd DVD, to potrzebny będzie Ci do tego działający Mac OS X (albo na innym kompie, albo w wirtualnej maszynie) + pendrive 8GB.
Mi nawet nie startowała instalacja Mac OS X (ani iDeneb 10.5.7, ani SL z zewnętrznego dysku).
Wydaje mi się, że bios nie chce załadować Chameleona, bo na laptopie włącza się OK.
A tak pozostaje mi ubuntu.
_________________ Mac OS X Snow Leopard 10.6.8 (Retail x86_64)|Samsung R510|Magic Mouse
Core 2 Duo T6400 2GHz|4GB DDR2 800MHz|PM45 + ICH9M|GeForce 9200M GS 512MB|ALC262|HM500JJ|Yukon 88E8055|BCM94321MC Piszę poprawnie po polsku!Nie pomagam prywatnie przez PW. | Kext Wizard | Chameleon Wizard | HDA Wizard
Też wydaje mi się, że problem jest z biosem. Jakby nie zauważa chameleona i pomija tą partycję.
Próbowałem z zewnętrznego dysku USB na sata i też nie wykrywało bootloadera, a mam na 100% dobrze zrobiony, bo instalowałem z niego SL na laptopie i odpalał się na drugim stacjonarnym.
W biosie dyski są ustawione na AHCI, UEFI jest wyłączone, przy włączonym też nie startuje.
Jeśli mihail1, ma podobny bios to może mieć też takie problemy.
_________________ Mac OS X Snow Leopard 10.6.8 (Retail x86_64)|Samsung R510|Magic Mouse
Core 2 Duo T6400 2GHz|4GB DDR2 800MHz|PM45 + ICH9M|GeForce 9200M GS 512MB|ALC262|HM500JJ|Yukon 88E8055|BCM94321MC Piszę poprawnie po polsku!Nie pomagam prywatnie przez PW. | Kext Wizard | Chameleon Wizard | HDA Wizard
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.