Wysłany: 2011-12-18, 21:57 Mac osX na Toshibie a500
Przede wszystkim chciałem wszystkich bardzo serdecznie przywitać. Jestem w szkole informatycznej i poznaję różne systemy. Naszła mnie ochoty bliższego zapoznania się z Mac'iem. Mój komp to:
1. Toshiba a500-13c
2. Intel Core ™ 2 Duo Processor P7350 (3M Cache, 2.00 GHz, 1066 MHz FSB) SSE, SSE2, SSE3
3. Intel ICH9-M
4. brak
5. ATI Radeon HD4570 512MB - dedykowana
6. Nie interesuje mnie czy będzie działać
7. Nie interesuje mnie czy będzie działać
8. Nie interesuje mnie czy będzie działać
9. Dysk HDD jest podłączony przez interface SATA (układ partycji: 100GB[podstawowa NTFS-win7] | 300GB [podstawowa NTFS-dane] | 80GB [podstawowa FAT32-przygotowana dla Ma cOs X])
10. Klawiatura wbudowana i mysz (touchpad) wbudowana (PS/2)
Czy jest Waszym zdaniem szansa aby odpalić MacOs na moim lapku? Konkretnie mam na myśli grafikę. Bo to na niej mi się instalator "wykrzacza":/ System ma tylko ruszyć i być jako alternatywa do nauki/poznania systemu. Nie zależy mi na internecie, multimediach itd. Win7 i tak pozostanie.
PS gdzieś [na tym forum] wyczytałem, że muszę mieć Mac'a w wersji minimum Snow Leopard i tak tez jest.
Podaj wszystkie parametry, może się okazać że to co cię nie interesuje ruszy OOTB albo będzie proste do uruchomienia.
_________________ Mac OS X 10.6.8 retail|Windows XP Professional ThinkPad T61 8896-2FG- Core 2 Duo T7300 2GHz|2GB DDR2 667MHz|GMA X3100|GM965 + ICH8-M|AD1984|AR5BXB6 a/b/g|Intel 82566MM Piszę poprawnie po polsku! | Legacy kext dla kart Atheros
Grafika ruszy, w 100%. Masz serię Mobility 4xxx która w 99% odpala w pełni, szczególnie na Toshibach.
Co do błędu: wystarczy parametr GraphicsEnabler=No i system zacznie wstawać dalej. To po prostu wina za starego Chameleona.
_________________ eMachines E730G (MBP8,2) | i5-430M | 2GB RAM DDR3 | HDD 320GB | Radeon HD5470 512MB | Atheros AR9287 | Win Vista SP2 & Kubuntu 11.10
Gigabyte GA-K8VT800 Pro (iMac7,1) | Sempron 2600+ | 1GB RAM DDR | HDD 40GB/60GB | Radeon 9200 128MB | Win XP SP3/OS X 10.5.8
Modyfikuję framebuffery ATI Pisać w razie potrzeby.
Piszę poprawnie po polsku!
Co bootujesz i z jakiego BootCD?
Jeśli Snowa Retail to polecam BootCD nawcoma - wyłącza na czas instalacji i konfiguracji wszystkie sterowniki do kart graficznych.
_________________ eMachines E730G (MBP8,2) | i5-430M | 2GB RAM DDR3 | HDD 320GB | Radeon HD5470 512MB | Atheros AR9287 | Win Vista SP2 & Kubuntu 11.10
Gigabyte GA-K8VT800 Pro (iMac7,1) | Sempron 2600+ | 1GB RAM DDR | HDD 40GB/60GB | Radeon 9200 128MB | Win XP SP3/OS X 10.5.8
Modyfikuję framebuffery ATI Pisać w razie potrzeby.
Piszę poprawnie po polsku!
Wszystko ładnie poszło. Jedynie teraz walczę z grafiką bo ma tylko rozdziałkę 1024/768. Między czasie instalacja win7 jako drugi Jeszcze raz wielkie dzięki kolego MietasSR
Gdy czytam "ROM karty" to rozumię to tak, że chcesz abym zczytał tą pamięć i wysłał Ci jej zawartość. I tu nie mam zielonego pojęcia. Program GPU-z podaje takie info:
EDIT:
dualboot tak własnie robię... nie jestem tylko pewien czy dobre opcję zaznaczam w zakładce org.chameleon.Boot
Gdy czytam "ROM karty" to rozumię to tak, że chcesz abym zczytał tą pamięć i wysłał Ci jej zawartość. I tu nie mam zielonego pojęcia. Program GPU-z podaje takie info:
Kliknij na ikonkę układu scalonego z zieloną strzałką... zapisz wynik do pliku i dołącz do postu na forum.
Palmoster napisał/a:
dualboot tak własnie robię... nie jestem tylko pewien czy dobre opcję zaznaczam w zakładce org.chameleon.Boot
Wpisy w org.chameleon są wtórne... najważniejsze to prawidłowo zainstalowany boot0md lub boot0hfs i aktywna partycja z windows. Wtedy windows działa prawidło i działa na nim sleep, hibernacja, instalacja SPx itp itd...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.