karta dzwiekowa:
ATI AA01 (?)
karta graficyna
ATI Mobility Readon HD 5470
Dysk:
ST9500420AS ATA Decice
3 partycje 2 systemowe (win7 x86/64) + 1 na dane rozmir dysku 500mb (3X NTFS)
+ dysk zewnetrzy segate , czytnik kart zintegrowany firmy ricoh i Webcam: 2.0 MP Webcam również zintegrowana
Niestety, ale mobilne Radeony są nie do odpalenia. System będzie działać w trybie VESA, coś jak tryb awaryjny w Windows. Możesz sobie obejrzeć system, ale do normalnej pracy się nie nadaje.
Jeśli jednak chcesz zainstalować OS X to tylko Snow Leoparda, jeśli chodzi o dystrybucje to najlepszy jest iAtkos S3. Oprócz grafiki to reszta jest raczej do odpalenia.
_________________ Mac OS X Snow Leopard 10.6.8 (Retail x86_64)|Samsung R510|Magic Mouse
Core 2 Duo T6400 2GHz|4GB DDR2 800MHz|PM45 + ICH9M|GeForce 9200M GS 512MB|ALC262|HM500JJ|Yukon 88E8055|BCM94321MC Piszę poprawnie po polsku!Nie pomagam prywatnie przez PW. | Kext Wizard | Chameleon Wizard | HDA Wizard
eh, właśnie do podobnych informacji sie dokopalem na forum..
ewentualnie powiedz mi proszę jaka karte w niego bym musiał wsadzić żeby snow leopard chodził w sposób normalny?
Nie wiem, czy jest to możliwe... Laptopy z reguły mają wlutowany chipset graficzny na stałe.
Jeśli jednak ten model jest wyjątkiem, to najprościej jest odpalić nvidię GeForce serie 8 i 9. W macbookach oryginalnie były montowane 9400 i 9600, ale każda od serii 8 w górę, oprócz Fermi, powinna pójść bez problemu.
_________________ Mac OS X Snow Leopard 10.6.8 (Retail x86_64)|Samsung R510|Magic Mouse
Core 2 Duo T6400 2GHz|4GB DDR2 800MHz|PM45 + ICH9M|GeForce 9200M GS 512MB|ALC262|HM500JJ|Yukon 88E8055|BCM94321MC Piszę poprawnie po polsku!Nie pomagam prywatnie przez PW. | Kext Wizard | Chameleon Wizard | HDA Wizard
dzieki za odpowiedz!
Wiadomo że mają wbudowane czy tam wlutowane jak zwał tam zwał zwłaszcza seria "i", ale z tego co wiem istnieje możliwość wstawienia dodatkowego układu i wyłaczenie Radeona
z tąd tez moje pytanie, jednak gdy skupiłem sie na temacie i5 oraz radeon'a pojawiły sie jakies mozliwosci (chociaż aktualnie nie wiem do końca jak je wcielić w życie), ale z racji tego ze temat mac osx jest dla mnie zupełnie nowy przyjme każde wskazówki na ten temat. i w końcu mieć do wyboru alternatywe w postaci sprawnego leoparda
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.