Chipsety płyty głównej :
* mostek północny: Intel Lakeport-G i945g
*mostek południowy: Intel 82801GB ICH7
Opcjonalny kontroler napędów
*Intel(R) 82801GB/GR/GH (ICH7 Family) Serial ATA Storage Controller - 27C0
Karta graficzna
*NVIDIA Geforce 7600 GS
*256MB
Karta dźwiękowa (najczęściej - w przypadku zintegrowanych - tzw. kodek audio)
*Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller [A-1]
Karta sieciowa
*Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet NIC
Karta Wifi
*Brak
Kamery, czytniki kart, bluetooth...
*Brak
Klawiatura i mysz
*PS2
Napędy DVD / HDD
*LITE-ON DVDRW SOHW-1673S
System operacyjny:
*Microsoft Windows XP Home edition
Próbowałam zainstalować system MAC OSX SNOW Leopard na komputerze klasy PC z Wcześniej zainstalowanym systemem Windows XP Home edition ( zawiera on jedynie partycję C: ustawiona jako partycję podstawowa). Uruchomiłam system "INSERT" z live cd w celu utworzenia dodatkowej partycji, która miała być przeznaczona dla systemu Mac OS X.Utworzyłam więc partycję o rozmiarze 100 Giga, podstawowa, sformatowana w systemie fat 32 i flagę ustawiłam na boot. Po ponownym uruchomieniu komputera, wlozyłam płytkę z MAC OS X snow leopard i postapiłam wg tego filmiku z serwisu youtube: [URL=http://www.youtube.com/watch gl=PL&v=szVFwxBDR1M]Instalacja MAC OS X[/URL]. Po ukazaniu się pulpitu instalatora MAC'a przeszłam do zakładki narzędzia - narzędzia dysku. Kliknełam na partycje utworzoną jako fat32 i kliknełam wyczyść. Zamknełam okno i kliknełam dalej. Następnie otworzylam konsolę i wpisałam :
cd /
sh MakeDSDT Mac
i wszystko było wporzadku. Kliknełam dalej, póxniej na opcje, pozaznaczałam wszystko, łacznie z pakietami do ps2 i kliknełam instaluj. Po instalacji zrestartował się komputer i pokazał Darwin. Widział dwa systemy : Windows i Mac. Który kolwiek z nich nie chciałam uruchomić, uruchamiał się na szarym tle, w szarym okienku komunikat z Mac'a :"Zresetuj komputer" w róznych jezykach. W tym filmiku pokazali, aby z płyty live dvd MAC OS X IPC LIVE DVD przenieść folder "extendents" ściagniety wczesniej z internetu i przekopiować go na partycję zainstalowanego Mac'a do folderu "library". Niestety, nie jestem w posiadaniu tej płytki, więc na systemie Windows zainstalowałam program o nazwie MACDRIVE, który pozwala systemowi Windows zobaczyć i pracować na partycji HFS +. Więc ściągłam ten folder z internetu i przy pomocy tego programu umieściłam go we właściwym folderze. Po ponownym uruchomieniu komputera błąd się powtórzył. Nie potrafie przejść do dalszej części instalacji.
Proszę o pomoc
Ostatnio zmieniony przez tygryska_tg 2010-06-29, 01:12, w całości zmieniany 2 razy
Zapraszam do zapoznania się z działem Poradniki/FAQ a w szczególności z:
http://forum.osx86.org.pl...czac-vt1023.htm
Z powyższego opisu wynika... nic... zapoznaj się z poradnikiem, a wtedy uzupełnij/popraw powyższy post w sposób umożliwiający udzielenie jakiejkolwiek pomocy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.