Witam!
Mam taki problem - Przez mój karygodny błąd skasowałem pod Win7 partycję HSF+ ze Snowem zainstalowanym na oddzielnym dysku. Nie mam dostępu do OSX-a ani nie mam możliwości zainstalowania go na wirtualnej maszynie, bo mój procesor nie obsługuje wirtualizacji.
Mógłbym spróbować zainstalować system zmodyfikowany (mam płytkę z iAtkos), wgrać kexty od karty sieciowej (standardowe jej nie widzi) i wtedy spróbować odzyskać system z Time Machine na dysku sieciowym. Tylko to dużo roboty i pytanie tylko czy tak można, bo wcześniej miałem postawionego Snowa z płyty Retail (z pena, którego już nie mam) i czy nie będzie to w jakiś sposób kolidować.
Najchętniej spróbowałbym odzyskać partycję ale jak dotąd nie znalazłem skutecznego narzędzia pod Win7.
Próbowałem też odzyskać system z TM poprzez panel instalacyjny z iAtkosa ale nie widzi karty sieciowej :(
Co mam:
- dysk z usuniętą partycją Snow Retail
- kopię systemu (Time Machine) na dysku sieciowym
- płytkę z XBooter v 1.3
- płytkę z iAtkos
- pustego pena 8GB
- ew. płytkę z Linux LiveCD
- obraz Snow Leopard Retail DVD (dmg)
czego nie mam:
- dostępu do OSX
- możliwości zainstalowania OSX na wirtualnej maszynie
Sprzęt:
- Asus P5Q PLUS (Intel P45)
- C2D E7400 (bez vt)
- HDD z usuniętą partycją HSF+ (GUID)
- HDD z Win 7
- karta sieciowa Realtek 8168/8111
Jakieś pomysły?
[ Dodano: 2012-02-19, 07:16 ]
Sprawa nieaktualna.
Odzyskanie systemu z zainstalowanego iAtkosa nie powiodło się.
Przygotowałem w iAtkosie pena z instalką Liona i właśnie go testuje.
Proszę o zamknięcie tematu.
Gdybyś jednak chciał odzyskać, to przygotuj pena do instalacji retaila SL, wrzuć na niego kexta do karty sieciowej, zbootuj z niego instalację, sformatuj partycję na OS X'a i wybierz (chyba z menu Narzędzia) Odzyskaj system.
_________________ Mac OS X 10.6.8 retail|Windows XP Professional ThinkPad T61 8896-2FG- Core 2 Duo T7300 2GHz|2GB DDR2 667MHz|GMA X3100|GM965 + ICH8-M|AD1984|AR5BXB6 a/b/g|Intel 82566MM Piszę poprawnie po polsku! | Legacy kext dla kart Atheros
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.