Ok, pobrałem Chameleon'a V2 RC3 z rozszerzeniem .dmg, zamontowałem, no i wyskoczyły mi 2 foldery... Extras oraz coś tam jeszcze. Jak mam to zainstalować? Na YT widziałem filmik, jak koleś instalował tak jak zwykły program.
Pozdrawiam
Szymon
[ Dodano: 2010-08-08, 21:44 ]
Dobra, pobrałem wersje RC 4 z rozszerzeniem .pkg i zainstalowałęm na partycji systemowej (domyślnie) i po restarcie Chameleon zadziałał.
Czy zna ktoś odpowiedź na mój problem związany z internetem?
@edit
[ Dodano: 2010-08-08, 23:08 ]
Próbowałęm użyć EFI enablera (czy jakos tak), dopisywanie <key>GraphicsEnabler</key> itd. do com.apple.boot.plist, no i jakiegoś enablera... Dopiero jak zainstalowałęm tego ostatniego enblera to zmieniłą mi się rozdzielczość na 862 (chyba)x 600-ileś o ile dobrze pamiętam... Nie mogłem zmienić odświeżania (domyślnie 75Hz), a po zmianie na jakąkolwiek inną rozdzielczośc kończy się niebieskim ekranem (muzyka leci w tle, oraz dźwięki systemowe gdy coś nacisnę na klawiaturze). Jak to naprawić, żeby była rozdzielczość 1024x768? Czy muszę od nowa instalować całęgo Leoparda?
Przepraszam za tyle newbie'owskich pytań...
_________________ "Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw zniży Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem."
Pomógł: 227 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4241 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2010-08-09, 17:03
blasta1 napisał/a:
Przepraszam za tyle newbie'owskich pytań...
Zacznij słuchać, nie przepraszaj. Poczytaj bardzo proszę TUTORIALE na naszym forum !!!!!! Rozjaśni Ci się wtedy OCB ! Już o tym pisałem. Nie mam zamiaru na takie pytania odpowiadać. Jest cały temat poświęcony odpaleniu gart NVidii.
Chameleon RC3 to staroć. Zeby używać GraphicEnablera trzeba mieć min chyba RC4 (ale tu nie dam sobie reki uciąć)
NIE UŻYWA SIĘ KILKU METOD NA RAZ DO ODPALENIA GRAFIKI !! Wiecej w tutorialu !
EDIT: jeszcze jedno podbicie tematu z drugiego konta to bedzie też banik za spam na główne konto !!
Whrałem Chameleon'a V2 RC 4...
Po każdej próbie (+restart) usuwałem to co zmieniałęm z grafiką, czyli np. wpis w com.apple.boot.plist itp.
Po użyciu jednego z enablerów dostałem możliwosćzmienienia rozdzielczośći na inną ponieważ domyślnie zmieniłą mi się na dużo niższą. Po kliknięciu na 1024x768 dostaję niebieski ekran i nic nie mogę zrobić... (nawet po restarcie mam niebieski ekran).
Btw. Czytałem tutoriale na tym forum, tak samo jak to co mi kiedyś napisałeś na 2 forum, tzn. żebym dopisał tylko w com.apple.boot.plist wzmianke o rozdzielczości, ale to i tak nic nie pomogło.
_________________ "Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw zniży Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem."
Korzystałem wcześniej właśnie z tego tutka
Wkońcu grafika zadziałała, mam odpowiednią rozdzielczość Teraz został mi chyba główny problem, czyli kexty do mojej karty sieciowej...
[ Dodano: 2010-08-09, 20:30 ]
Dowiedziałem się, że moja karta sieciowa to: Marvell 88E1116 PHY Gigabit, lecz po wgraniu kextu, lan dalej nie działa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.