Wysłany: 2010-12-13, 17:22 Problem z Bootloaderem !!! System w nie bootuje sie !!!!
Witam ponownie :?
Mam pewien Problem. Po postawieniu iAKTOS'a s3 wszystko pięknie działało do dziś, wczoraj próbowałem zmienić coś za pomocą programu Lizard, chciałem zmienic template i takie tam. Ale nic prawie nie zmienialem. Wczoraj instalowałem takze Windowsa 7 na innym dysku ale po instalacji jeszcze mi wstanął system więc myśle, żę to błąd bootloadera CHAMELEON.
Po pojawieniu się wyboru partycji w CHAMELEON wybieram Mac i pokazuje się tradycyjne logo Mac i już nie idzie dalej. Więc włączyłem boot w modzie "-v" a tam nic się nie wyświetliło, czarny ekran (sterowniki muszą być wykryte bo bez -v pokazuje logo Macintosh'a)
Czy to problem pliku com.apple.Boot ??? Nie mam ochoty reinstalować systemu.. Przez program MacDriver8 widze partycje Mac w Windowsie i moge ją edytować.
Co mi radzicie? Proszę o szybkie odpowiedzi !!!
zawartość pliku com.apple.Boot (z folderu /Extra):
Pomógł: 235 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4446 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-12-13, 21:15
Z tego, co piszesz raczej nie jest to problem z Bootloaderem, bo ten Ci działa. Ale jeśli w systemie nic się nie zmieniło i nie działa, to nie mamy jak pomóc.
Trzymanie Extensions.mkext nie ma żadnego sensu jeśli obok masz folder Extensions. I tak kexty ładowane są tylko z tego drugiego. To tak na przyszłość.
Pomógł: 235 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4446 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-12-13, 21:44
Ogólnie dystrybucje mają całą masę naładowanych modyfikacji, dodatkowych kextów, żeby mogły ruszyć na bardzo różnym sprzęcie.
To w efekcie powoduje wystąpienie całej masy problemów, z którymi musi sobie radzić system przy starcie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.