Wysłany: 2010-06-29, 16:00 PROBLEM Z INSTALACJĄ iPC na HP Pavilion dv5-1020ew
Witam. Jestem nowym użytkownikiem. Aktualnie posiadam system operacyjny Windows 7, ale ogólnie rzecz biorąc fascynuje mnie Mac !
Mam laptopa HP Pavilion dv5-1020ew i chciałbym na nim zainstalować Mac'a ! Ściągnąłem tą wersję: iPC.MAC.LiveDVD.OpenSource.GNU.x86
z jakiegoś forum. Paczka normalnie się wypakowała, obraz nagrałem na płytę. Kiedy pokazuje się ekran z wyborem instalacji bądź zobaczenia systemu z płyty LIVE wtedy zaczynają się problemy. Kiedy wybieram instalację pokazuje się ekran instalacji z jabłkiem na środku i po jakiś 30 sekundach pokazuje się małe przekreślone kółeczko, takie jak znak zakazu postoju. Kiedy wybieram opcję LIVE wtedy wciskam F8 i w wierszu boot wpisuję "config=live.plist" bez znaków cudzysłów. Ładuje się, ładuje i po pewnym czasie wyskakuję że czeka na boot devices. I ciągle oczekuje i dalej nic. Zauważyłem że jak wyłączam Bluetooth podczas opcji LIVE tam się zmienia coś z bluetooth i tyle.
Oto specyfikacja mojego komputera:
Model: HP Pavilion dv5-1020ew
Procesor: AMD Turion(tm) X2 Dual-Core Moblie RM-70 2.00 GHz (dowiedziałem się że obsługuje SSE2)
RAM: 3,00 GB
Karta Graficzna: ATI Mobility Radeon HD 3450 (256 MB)
Jakby co to tu jest jeszcze stronka z pełnym opisem komputera:
W poradniku "Jak zacząć" znajdziesz wskazówki jakie informacje na temat Twojego komputera są potrzebne i takie podaj na forum.
Proszę też o zapoznanie sie z regulaminem forum.
a tak z ciekawosci to ktora wersja instalki bedzie najlepsza ?
Żadna, masz mobilnego readona, one nie są wspierane pod mac os, przykro mi
rzooff napisał/a:
Przede wszystkim to nie odpalisz grafiki, więc nie wiem czy cała gra jest warta świeczki.
Tryb Vesa, to jedyne na co możesz liczyć, a to pozwoli w zasadzie tylko na obejrzenie sobie systemu. O pracy/rozrywce zapomnij. (...)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.