Niestety wtedy nie udało mi się go postawić z wszelką konfiguracją, bo się nie uruchamiał. Kilka tyg. temu pobrałem 10.6.2 i sam probówałem go postawić, jednak nie dało rady jak wcześniej. I mam taką błagalną prośbę- pomóżcie mi jakoś zainstalować jakąś dystrybucję bo jestem zmuszony na uczelni pracować na MACu, a nie stać mnie na zakup prawdziwego Maca. Przejrzałem praktycznie całe forum. Poradniki znam prawie na pamięć, no ale ja nie wiem czemu na moim lapku to nie rusza.... Mam nadzieję, że mnie rozumiecie...
Pozdrawiam
PS: Poczytałem na forum i właśnie pobieram iAtkos S3 V2, więc prosiłbym o pomoc co mam wybrać przy instalacji dla tej dystrybucji.
Linki podajemy w formie CODE. Proszę zapoznać się z regulaminem forum!
Tak właściwie to jestem zmuszony, bo tam gdzie idę na studia są TYLKO Maki i będzie mi potrzebna ich znajomość, a jak pisałem na MacBooka na razie mnie nie stać, tak więc muszę się zadowolić "takim"
Co do konfiguracji:
Co do błędu to polega na tym, że cokolwiek z nazwijmy to "dodatków" przy instalacji bym nie zaznaczył to ani razu system nie wstaje. Raz doszło do znaczka ładowania z tym przekreśleniem, a takto cały czas w ogóle się nie bootuje, bo wyskakuje błąd chyba bootloadera, niestety nie pamiętam jak on szedł, ale 3 linijki wyświetlał... Zaraz poszukam, bo gdzieś na forum już go widziałem i edytuje i dodam zdjęcie...
Więc mam taką prośbę do Was: możecie mi podac co konkretnie zaznaczyć przy inztalacji, aby się uruchomił system...?
No właśnie w tym problem, bo +/- rok temu jak tu przyszedłem to wówczas jego konfiguracja mi nie pomagała.... no chyba, że dlatego, że wtedy jeszcze 10.5.x to było a teraz to Snow o ile się nie mylę... No nic sporóbję po raz kolejny - może tym razem się uda...
Hmmm ale jak normalnie mam zainstalować czystego Snow a potem zainstalować tego BootCD? Dobrze rozumiem? Bez bawienia się tak jak to jest w dystrybucjach w "dodatki" przy instalacji...?
Pomógł: 235 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4446 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-08-24, 09:45
Ciastek, niewiele pomożesz, jeśli będziesz psiał w wątku, którego nie czytasz
Drako, przeczytaj sobie ten wątek:
http://forum.osx86.org.pl...ooff-vt1082.htm
W drugim poście jest napisane, co wygląda inaczej przy użyciu BootCD, a w pierwszym cała reszta.
Pomógł: 8 razy Wiek: 16 Dołączył: 13 Wrz 2009 Posty: 172 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-08-24, 13:30
Drako napisał/a:
Hmmm ale jak normalnie mam zainstalować czystego Snow a potem zainstalować tego BootCD? Dobrze rozumiem? Bez bawienia się tak jak to jest w dystrybucjach w "dodatki" przy instalacji...?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.