wielkie dzieki rzoff !! działa w końcu ale teraz wydaje mi sie ze nie ma odpowiedniego wsparcia grafy ;p a jeszcze moze potrafisz mi pomoc z tym ze system nie chce sie zamykac jak biore wyłacz to ekran gasnie a komputer caly czas chodzi ....
_________________ - Apple MC511LL/A 27 iMac i5 Quad-Core 4GB 1TB 2.8GHz
- HP PAVILION DV9870ew core2duo/RTL 8168B/intel 4965agn/Geforce 8600M GS
Co do shutdown/restart, to opcji jest sporo. Najelegantsza to mod DSDT. Najprostsza w załączniku - doinstaluj go w Extra i problem powinien zniknąć.
Jeśli po tym nie zaskoczy, to prawdopodobnie potrzebna jeszcze będzie mała poprawka dot. USB (konkretnie EHCI). Najprościej w com.apple.boot.plist dodać:
dziekuje Ci bardzo za pomoc ;p ale jeszcze tylko z jedna rzecza bym Ci pomarudzil. zrobilem uruchom ponownie zamiast wylacz i teraz za kazdym razem jak chce odpalic to wyskakuje you need to restart hold down the power button itd i tak caly czas tylko safe mod odpala :( sam zrobilem sobie problem :(
[ Dodano: 2010-08-31, 22:48 ]
a i jak odpalam to zauwazylem ze pod tym hibernate image is too old wyskakuje couldn't allocate memory file chyba
co prawda to prawda ;p heh juz wywalam tego kexta i dam znac jaki efekt
[ Dodano: 2010-09-01, 17:19 ]
no teraz odpala normalnie. grafike to sobie jakos poradze z tego linku co mi podales w razie czego zapytam. a jaki kext do audio ? jesli nie voodooohda
[ Dodano: 2010-09-01, 18:13 ]
grafika działa głos też ;p jeszcze tylko to wyłączanie ;p
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.