Witam
Po serii problemów związanych ze stawianiem Mac'a wziąłem się dokładnie za lekture wszystkich poradników typu jak zacząć itd. Sformatowalem komputer do czysta, postawilem Retail'a a nastepnie Winde 7. W tym momencie przy odpalaniu komputera od razu bootuje sie winda 7. Chcialbym zainstalować tego bootloadera tak jak bylo w ktoryms poradniku Dualboot. Natomiast pytanie moje brzmi czy wystarczy zgrac to co jest na bootcd z ktorego odpalam Mac'a i gdzie to zgrac? Nastepna kwestia to znowu wyskakuje mi hibernate image is too old.... moge tylko odpalic Mac'a z -x w safe modzie jak chce normalnie odpalic to kameleon jest chwile na ekranie nastepnie czarny ekran i tak wisi, a ostatni problem to taki ze jak juz odpale mac'a w safe modzie i klikne wylącz to komputer sie nie wylącza ekran gaśnie a komp chodzi caly czas.
p.s.
Dane techniczne laptopa
Procesor: intel core2duo t8100 obsługuje SSE2 i SSE3
Płyta główna: quanta 30cb (tak mi podal everest)
Chipset: Intel agtl+
Southbridge ich8m
Karta sieciowa ethernet: RTL 8168B ndis 6,20 Intel
Karta sieciowa wi-fi: intel 4965agn
Dysk: ATA ide
Dźwięk: realtek
Grafika: Geforce 8600M GS
Odpala Ci się winda, ponieważ nadpisała ona mbr swoim kodem i ustawiła aktywną parycję na swoją. Jak chcesz przywrócić, to musisz przeinstalować chameleon'a - nadpisze on MBR, a jak użyjesz wersji obsługującej windows na aktywnej partycji, to nie będziesz musiał nic więcej zrobić.
Błąd z sleepimage to problem związany z błednym wczytywanie obrazu hibernacji... można wymusić w OS X zignorowanie go poprzez uruchomienie systemu z stosowną komendą... znajdziesz ją w dokumentacji chameleon'a.
jesli chodzi z tym bledem ze sleepimage to juz probowalem wszystkiego co z tym zwiazane wake=no itd nic nie pomagalo odpala sie tylko z -x czyli w trybie awaryjnym..
a moglbys powiedziec cos wiecej na temat tego chameleona obslugujacego winde ? tzn ze moge na windowsie go zainstalowac? moglbys podac nazwe wersji czy jakos mnie naprowadzic na nia ?
pozdrawiam i dzieki za odpowiedz bo dlugo nikt nie odpisywal
_________________ - Apple MC511LL/A 27 iMac i5 Quad-Core 4GB 1TB 2.8GHz
- HP PAVILION DV9870ew core2duo/RTL 8168B/intel 4965agn/Geforce 8600M GS
Chameleon w wersji RC5 pre8 (w załączniku) powinien sobie poradzić z nadpisanym MBR przez winde. Pamiętaj by usunąć folder Extensions w /Extra po instalacji jeśli wcześniej go nie było. Nie uruchamiaj od razu ponownie komputera, bez jego usuwania, bo się nie odpali.
Próbowałeś wpisać "Wake=No"? Chameleon jest czuły na wielkość liter.
_________________ Mac OS X Snow Leopard 10.6.8 (Retail x86_64)|Samsung R510|Magic Mouse
Core 2 Duo T6400 2GHz|4GB DDR2 800MHz|PM45 + ICH9M|GeForce 9200M GS 512MB|ALC262|HM500JJ|Yukon 88E8055|BCM94321MC Piszę poprawnie po polsku!Nie pomagam prywatnie przez PW. | Kext Wizard | Chameleon Wizard | HDA Wizard
czyli instaluje sobie chameleona tego co mi podales a po jego instalacji wywalam z dysku folder extensions z folderu extra ?
p.s folder extra jest w bibliotekach ? czy w systemie? nigdzie nie moge go znalezc mam tylko extensions w bibliotekach i extensions w system i biblioteki
Extra w katalogu głównym, tam gdzie są biblioteki, programy, system itp. (/)
Jeśli go tam teraz nie masz, to pojawi się po instalacji. I z tamtego folderu wywalasz Extensions, prawdopodobnie będzie pusty.
Edit. A jeszcze jedna rzecz, ten instalator nie ma motywu graficznego, więc polecam sobie jakiś zainstalować.
_________________ Mac OS X Snow Leopard 10.6.8 (Retail x86_64)|Samsung R510|Magic Mouse
Core 2 Duo T6400 2GHz|4GB DDR2 800MHz|PM45 + ICH9M|GeForce 9200M GS 512MB|ALC262|HM500JJ|Yukon 88E8055|BCM94321MC Piszę poprawnie po polsku!Nie pomagam prywatnie przez PW. | Kext Wizard | Chameleon Wizard | HDA Wizard
zainstalowalem bootloader dziala winde ładuje ale Mac dalej nie startuje teraz juz nawet w safe modzie :( Wake=No tez nie trybi efekt zawsze taki sam jabluszko sie wyswietla kółko sie kreci dysk pracuje w pewnym momencie dysk przestaje pracowac a kołko kreci sie jakby w zwolnionym tempie
no zrobilem zgralem to co na plycie na dysk. teraz jak odpala sie bootloader to z parametrem -x juz odpala sie system ale normalnie dalej nie Wake=No tak samo nie dziala z tym ze teraz pojawia sie kameleonik kolko wgrywania sie kreci a nastepnie black screen i nic sie nie dzieje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.