Pomógł: 227 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4232 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-05-24, 15:29
Dami107 napisał/a:
To teraz tak: jestem w trakcie partycjonowania programem gparted
najpierw mam usunac wszystkie partycje
a potem stworzyc dwie partycje fat32 ?
Zależy jaki efekt chcesz osiągnąć.
Jeśli mają to być partycje pod MacOS (system + dane), to nie ma potrzeby dzielenia partycji w gparted. Cały dysk na FAT-32.
Dopiero w disk utilities podzielisz sobie dysk tak jak Ci się podoba.
gdy ideneb instalowal sie, ale nie uruchamial, tak teraz jas 10.5.4 nie chce nawet instalacji odpalic...
dostaje komunikat "still waiting for root device"
nie wiem, co mam z tym zrobic naped dvd mam dobrze podpiety, probowalem w biosie zmienic ustawienia, jednak bez efektow
a w razie gdyby sie cos stalo, to moglbym zrobic restore lub something like that ?
a to, co zmienia ten mod, to nie mozna tego zrobic samemu z poziomu dosa ?
BIOS to nie mod... BIOS to BIOS... pod DOS'em co najwyżej można wgrać go na płytę.
BIOS możesz mieć taki od producenta, lub zmodyfikowany przez osoby znające się na rzeczy, po to aby dało się uruchomić Mac OS X.
Procedura wgrywania jest dość prosta, polecam zapoznać się z dokumentacją płyty głównej. W większości płyt istnieją procedury awaryjne na wypadek uszkodzenia BIOS'u, jak tego dokonać, pewnie też jest w instrukcji.
probowalem z iatkos v7, jednak tu komputer instaluje sie jeszcze przed wejsciem do isntalacji... z -v nic za bardzo nie widac, pare plikow niby sie laduje, a potem reset
Poczytaj w dokumentacji płyty głównej, jak takie flashowanie można wykonać bez windows. Np płyty ASUS'a udostępniają EZ-Flash, aplikację uruchamianą z BIOS'u lub poprzez naciśnięcie ALT+F2 przy starcie systemu. Zobacz może masz podobną funkcję u siebie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.