Nie ma kernel panic podczas rozruchu -v, tylko podczas pracy systemu potrafi wyskoczyc, a wtedy działa tylko reset, Tobie jest trudno to zrozumieć. Nie ma chyba sensu dalej prowadzić dyskusji na ten temat, musi to być błąd systemu, spróbuję go uaktualnić, jak doczekam się neostrady, może to pomoże. Chyba, że jednak ktoś coś wymyśli. Cały rozruch z -v jest kilka postów wyżej.
Pomógł: 235 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4446 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-12-05, 22:29
Problem nie występuje w trakcie rozruchu systemu, więc nie wiem dlaczego to właśnie umieściłeś na filmie i ciągle do tego wracasz.
Chcemy zobaczyć komunikaty trybu werbose w momentu gdy występuje problem!
-v nie dotyczy tylko momentu startu systemu. Wszystkie późniejsze operacje np. wyłączanie, reset... wyświetlane są też w trybie verbose. To samo dotyczy to KP. Dopóki nie pokażesz nam komunikatów trybu verbose w momencie wystąpienia problemu, dopóty nikt nie ma Ci jak pomóc.
MietasSR, napisał ci co masz zrobić. Zna się na tym lepiej niż Ty, a i tak się wymądrzasz.
Uruchomienie z -v powoduje pokazywanie się informacji diagnostycznych NIE TYLKO podczas uruchamiania systemu! Te informacje pokazują się także podczas Kernel Panic, który u Ciebie występuje po załadowaniu systemu.
Od kilku postów próbujemy Ci wytłumaczyć, że system uruchomiony w trybie verbose podczas kernel panic wyświetli informacje o tym co go spowodowało (i masz zrobić tego zdjęcie) zamiast szarej ramki z obrazkiem wyłącznika i informacją o zresetowaniu komputera w pięciu językach.
Edit: rzooff mnie ubiegł.
_________________ Mac OS X Snow Leopard 10.6.8 (Retail x86_64)|Samsung R510|Magic Mouse
Core 2 Duo T6400 2GHz|4GB DDR2 800MHz|PM45 + ICH9M|GeForce 9200M GS 512MB|ALC262|HM500JJ|Yukon 88E8055|BCM94321MC Piszę poprawnie po polsku!Nie pomagam prywatnie przez PW. | Kext Wizard | Chameleon Wizard | HDA Wizard
Czyli wcześniej nie zrozumiałem was dobrze, ponieważ nie wiedziałem o tym, że jeśli uruchomię system w -v, to zamiast ostrzeżenia o restarcie zobacze kp z literkami, byłem przekonany, że to działa tylko przy starcie , skoro piszę w dziale dla nowicjuszy, to myślę, że można mi wybaczyć brak tej wiedzy. Więc będę uruchamiał system za każdym razem z parametrem -v, jeśli wyskoczy kp, to od razu zrobię zdjęcie, narazie nie wyskakuje. Nie mądrzyłem się, poprostu brak mi jeszcze wiedzy na ten temat, dopiero się uczę.
Dodano: 2010-12-07, 22:27
Pojawił się KP
Kod:
http://www.youtube.com/watch?v=FmIsUdqPKto
Linki zewnętrzne podajemy w fomie CODE. Proszę zapoznać się z regulaminem forum!
Narazie wyłącznie z iPhone, neostradę kopią. To może być przyczyna?
Pośrednio... bezpośrednio pewnie problemy z obsługa USB, standardowy problem wszystkich gigafail'i a w szczególności tych na chipsetach z mostkami ICH8/9. To od czego powinieneś zacząć do naprawienie USB poprzez stosowne patche do DSDT.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.