nicolaus
Wysłany: 2010-08-24, 00:16 [SL 10.6.4] iAtkos S3_v2 Kilka problemów
Witam,
Mam już prawie gotowego SLa 10.6.4 (po aktualizacji) iAtkosa S3.
Sprzęt to laptop Acer Extensa 5220. Celeron M 1,7, 2,5GB ram, 120 GB dysk, sieć Broadcom, grafika Intel X3100.
Wszystko co mi potrzeba - działa.
Problem mam jedynie z:
- nie działa usypianie po zamknięciu klapy
- po ręcznym uśpieniu i ponownym uruchomieniu - wifi nie wstaje - nie daje się włączyć
- ikona baterii ma dziwne opisy np. OPEN_ES - tak jakby brakowało opisów w menu (po kliknięciu prawym przyciskiem myszy)
- i na koniec: Panel preferencji
Jak kliknę w Klawiaturę i mysz, albo Trackpad, okno przywiesza się na "wczytywaniu"
Zmiana języka na angielski naprawia problem. Ale czy jest możliwość naprawy tego na stałe ?
Użyłem tłumaczenia polish.pkg z 30.04.2009 o wadze 21,1 MB.
Proszę o pomoc. Wertuje fora i nie mogę znaleźć rozwiazania.
Pozdrawiam,
nicolaus
PS Audio ALC268 działa bez problemu na najnowszym VoodooHDA. Na kextach z iAtkosa dostawałem KP.
UPDATE:
Opisy ikonki battery status stają się prawidłowe po zmianie języka na angielski.
Wygląda jakby brakowało polskich opisów w paczce z językiem polskim. (za stara paczka ?)
Pomógł: 235 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4446 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-08-24, 00:39
Problemy z jęz. polskim to chyba już tradycyjne przypadłości różnych dystrybucji. Może popróbować innych "paczek", ale ogólnie polecam instalację retaila - problem znika raz na zawsze.
Sprawa usypiania i klapy -> poczytaj o modyfikacji DSDT.
Co do wifi, to nie wiemy co to dokładnie za wifi ani czego używasz by ta karta działała. Z baterią podobnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.