Wysłany: 2010-12-05, 18:47 Snow Leopard na Acer Aspire M5600
Chcialbym zainstalowac Mac Os X Snow Leopard na swoim komputerze lecz niejestem pewien czy wszystko jest kompatybilne dlatego pytam tu.
Np. u mojego kolegi nie da sie wylaczyc normalnie tylko po "chamsku". Wiec pytam jak by to wszystko wygladalo.
Zastanawiem sie nad kupnem orginalnego retaila bo z informacji zebranych z internetu to jest najlepszy wybor.
Najwazniejsze ze by wszystko chodzilo kompatybilnie.
Moj komputer to Acer Aspire M5600.
Spec. ponizej:
Model: Acer Aspire M5600
Processory: Intel Core 2 Duo CPU E4600 @ 2.40 GHz
Intel Core 2 Duo CPU E4600 @ 2.40 GHz
Karta graficzna: Ati Radeon HD 5670
Karta dzwiekowa: Integrated RealTek ALC888 high-definition audio with 7.1-channel audio support, S/PDIF (Sony/Philips Digital Interface) support.
Plyta glowna: Intel 946GZ Express
RAM: DDR2 533/667 MHz SDRAM (3 GB)
Karty sieciowe: Intel pro 100/1000 PL
Realtek (Jaki model nie pamietam)
Jakby cos podac to prosze pisac, mam linuxa ale moge cos poszukac)
Z gory dzieki!
Pozdrawiam!
Tak przy okazji to szkoda, że pisząc tu nie czytacie wcale tutoriali dla początkujących. Dobrze, że niektórzy mają jeszcze cierpliwość podawania linków.
Jeśli mam rację, to będzie tryb VESA, czyli 1024x768, bez możliwości zmiany, brak wsparcia QE/CI. Ogólnie coś takiego, jak tryb awaryjny w Windowsie. Taki system nie nadaje się do codziennej pracy.
Może uda się wymusić rozdzielczość natywną, ale akceleracja nie będzie działać.
Chyba bez wymiany grafiki się nie obejdzie, chociaż byłoby dobrze, gdyby ktoś potwierdził moje słowa.
_________________ Mac OS X Snow Leopard 10.6.8 (Retail x86_64)|Samsung R510|Magic Mouse
Core 2 Duo T6400 2GHz|4GB DDR2 800MHz|PM45 + ICH9M|GeForce 9200M GS 512MB|ALC262|HM500JJ|Yukon 88E8055|BCM94321MC Piszę poprawnie po polsku!Nie pomagam prywatnie przez PW. | Kext Wizard | Chameleon Wizard | HDA Wizard
Ostatnio zmieniony przez janek202 2010-12-05, 19:30, w całości zmieniany 1 raz
Będzie Tryb VESA, czyli 1024x768, bez możliwości zmiany, brak wsparcia QE/CI. Ogólnie coś takiego, jak tryb awaryjny w Windowsie. Taki system nie nadaje się do codziennej pracy.
Może uda się wymusić rozdzielczość natywną, ale akceleracja nie będzie działać.
Chyba bez wymiany grafiki się nie obejdzie, chociaż byłoby dobrze, gdyby ktoś potwierdził moje słowa.
No dobze by bylo
Znalazlem na google takie cos, czy to przejdzie?
Pomógł: 235 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4446 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-12-05, 20:00
Nie sugeruj się informacjami na temat desktopowych Radeonów.
Niestety nie ma to przełożenia na mobilne wersje. Nic nie wskórasz dopóki Apple nie zacznie ich ladować do swoich laptopów.
Nie sugeruj się informacjami na temat desktopowych Radeonów.
Niestety nie ma to przełożenia na mobilne wersje. Nic nie wskórasz dopóki Apple nie zacznie ich ladować do swoich laptopów.
Ten Acer to chyba desktop a nie notebook, więc tu jak najbardziej Exec może próbować i szukać informacji czy da radę odpalić jego VGA.
Tak swoją drogą to jestem zdziwiony, że w zestawieniu ze stosunkowo nową kartą graficzną i przyzwoitym CPU dają płytę główną na chipsecie z "muzeum".
Dlatego nie kupuje się firmowych pecetów, tylko składa się je samemu. Zasilacz dopiero musi być ciekawy...
Model chipsetu i marka zasilacza nie przyciągają tak klientów w supermarketach jak gigabajty pamięci na karcie graficznej...
Dobra, koniec offtopu...
_________________ Mac OS X Snow Leopard 10.6.8 (Retail x86_64)|Samsung R510|Magic Mouse
Core 2 Duo T6400 2GHz|4GB DDR2 800MHz|PM45 + ICH9M|GeForce 9200M GS 512MB|ALC262|HM500JJ|Yukon 88E8055|BCM94321MC Piszę poprawnie po polsku!Nie pomagam prywatnie przez PW. | Kext Wizard | Chameleon Wizard | HDA Wizard
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.