Wysłany: 2012-01-07, 20:10 Snow Leopard na Foxconn P43A + 8800GTS
Elo, mój pierwszy post na forum Pytanie czy ta tym configu odpalę snow leoparda tak by nadawał się do normalnej pracy na co dzień?
Przeznaczenie -> muzyka (w tym obróbka), filmy, internet, gry (tak wiem ale te tytuły co są na maka wystarczają mi...)
Jeżeli na podanym niżej configu uruchomię normalnie macka to jakie distro? (najlepiej 10.6.x)
Dzięki i pozdoro.
1. Foxconn P43A
2. e2160 Intel Dual Core 1,8GHz @ 1,8GHz (max mogę do 2.4 podkręcić bo mam box chłodzenie)
3. Intel P43 + ICH10
4. NVidia GeForce 8800GTS 320MB 320BIT PC-E16 [Point of View]
5. Realtek HD audio 10EC 0888
6. karta sieciowa Realtek 10EC 8167
7. Napęd DVD SATA dysk twardy też sata a układ apartycji hmm no na dysku ma być tylko mac os x
8. Myszka i klawiera USB2.0
9. ramu ma wystarczająco chyba 2GB 800MHz CL5
Oke już wszystko wiem na dniach biorę się za instalacje jak dostane z servisu dysk.
Pytanie jeszcze takie małe, jak z update? Będę mógł go aktualizować jak normalnego maćka?
Pomógł: 28 razy Wiek: 20 Dołączył: 05 Maj 2010 Posty: 621 Skąd: Kielce/Kraków
Wysłany: 2012-01-08, 11:26
Oczywiście, porządnie postawiony system Retail (nie żadne wątpliwej jakości dystrybucje) działa identycznie jak na prawdziwym Macu
Jedyną rzeczą, którą trzeba się zazwyczaj zająć po większej aktualizacji jest użycie HDA Wizard, aby ponownie uzyskać dźwięk (w przypadku korzystania z AppleHDA, o czym później - gdy podasz konkretne informacje o kodeku dźwięku - choć z tego co widzę - u Ciebie jest ALC888, więc nie powinno być problemów z użyciem właśnie AppleHDA, zamiast słabiutkiego VoodooHDA ).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.