Pomógł: 227 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4232 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-02-02, 21:40
Jeśl po dodaniu wpisu dot. graphics enablera, grafika nie odpaliła, to trzeba znaleźć inny sposób.
Zobacz czy jak masz ten wpis w boot.plist, to masz opcję "Translucent menu bar" w System Preferences / Desktop & Screen Saver (na samym dole). Jak jest to znaczy, że działa.
Moim zdaniem to nie ma żadnego związku z działaniem PS2.
Ok ale dopiero jak uruchomię muszkę. Doszedłem do punktu drugiego. Rezultat: Klawiatura PS2 działa, mysz nadal nie. :(
Zabieram się za punkt trzeci.
Edit: Po wykonaniu polecenia z punktu 3 nie działa ani jedno ani drugie. :(
Nerwicy można od tego dostać.
A może ta grafika nie odpaliła, ponieważ nie aktualizowałem systemu. Mam wersję10.6.0
A więc zaopatrzyłem się w mysz pod USB i ten problem mam już z głowy. Niestety mój retail nadal nie widzi mojej grafiki.
W opcjach zmiany tła biurka nie mam możliwości włączenia przeźroczystego paska finder'a.
Typ: GPU
Magistrala: PCIe
Szerokość szyny PCIe: x16
VRAM (łącznie): 32 MB
Producent: NVIDIA (0x10de)
ID urządzenia: 0x0421
ID korekty: 0x00a1
Monitory:
Monitor:
Rozdzielczość: 1024 x 768
Głębia kolorów: Kolor 32 bitowy (ARGB8888)
Monitor główny: Tak
Odbicie lustrzane: Wył.
Aktywny: Tak
Na jakiejś stronie znalazłem coś takiego: NVidia-Leopard-Graphics-Kexts.pkg tyle, że to chyba pod wersję 10.5.x jest.
Boje się trochę zainstalować żeby systemu nie uwalić.
Ale praca przy tej rozdzielczości na 19'' monitorze do przyjemnych nie należy.
Dodam także że efekty graficzne się trochę przycinają. :(
Pomógł: 193 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 3691 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2010-02-03, 16:46
NIE nie, EFI Studio wygeneruje CI dwie rzeczy !! W oknie pod spodem masz pełno zer i jedynek i innych bzdur i to wklejasz do pliku, zaraz zapodam screenami i przyładem
W dolnej czesci okna masz ciag znaków, zaznacz całosc i skopiuj, otwórz com.apple.boot.plist (jeśli masz w /Extra to własnie z tamtąd)
i wklej:
Kod:
<key>device-properties</key>
<string>TUTAJ WKLEJASZ KOD WYGENEROWANY PRZEZ EFI STUDIO</string>
Mój stary com.apple.boot.plist z iDeneba wyglądał tak (nie kopiuj go do siebie !! To tylko przykłąd jak to ma wyglądać):
Pomógł: 193 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 3691 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2010-02-03, 16:57
Wyżej już wyedytowane
Jeśli com.apple.boot.plist masz w /Extra to kopiujesz je na biurko edytujesz i wklejasz z powrotem tam gdzie było, uwierzytelniasz i jak poprosi o hasło to zapodajesz
Jesli nie masz tego pliku w /Extra to jest w /Library/Preferences/ , robisz to samo co wyzej, kopiujesz na biurko, edytujesz i wklejasz z powrotem
Dodam jeszcze moje aktualne com.apple.Boot.plist może coś źle tam wpisane jest jeszcze.
Edit:
Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz. Gdy wejdę w profile systemu moim oczom ukazują się takie oto informacje:
Kod:
Przegląd oprogramowania systemowego:
Wersja systemu: Mac OS X 10.6.2 (10C540)
Wersja jądra systemu: Darwin 10.2.0
Wolumin startowy: Macintosh
Tryb uruchomienia: Normalny
Nazwa komputera: iMac (Michal)
Użytkownik: Michal (Michal)
Bezpieczna pamięć wirtualna: Wyłączona
64-bitowe jądro i rozszerzenia: Tak
Czas od uruchomienia: 11 min
To oznacza, że system jest 64 bitowy? czy jak mam to rozumieć?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.