Zdaje sobie sprawę że to pewnie milionowy temat ale sam chyba tego nieogarne!
kilka pytanek:
moja konfiguracja sprzętowa:
Kod:
http://wklej.org/id/383797/
1. czy istnieje x64 mac osx?
2. jaka wersje hackintosha wybrać <tylko pl> uwzględniając moją konfiguracje sprzętową?
3. z kąd ją zasysnąć?
4. czy bedą jakieś większe problemy na moim lapku z instalacją
5. można użyć 2 stemów win 7 <już zainstalowany> i mac os x ..........możliwość konfiguraccji gruba <czy jak to się nazywa pod mac osx
6. oraz czy można te dwa ststemy na jednym dysku postawić <na innych partcjach>
1. Tak. Snow Leopard można uruchomić z 64 bitowym kernelem.
2. iAtkos S3 jest najlepszy, jeśli chodzi o dystrybucje Snow Leoparda, ale i tak polecam instalację retaila.
3. To nie forum warezowe.
4. Zależy od tego czy przeczytasz tematy w dziale FAQ i poradniki. Ogólnie da się odpalić.
5. Tak.
6. Tak.
A teraz problemy: Masz mobilnego Radeona X1600. Z tego co wiem, to żadnego mobilnego radeona nie da się w pełni odpalić. Z wifi tak samo. Intelowskich nie odpalisz na OS X.
_________________ Mac OS X Snow Leopard 10.6.8 (Retail x86_64)|Samsung R510|Magic Mouse
Core 2 Duo T6400 2GHz|4GB DDR2 800MHz|PM45 + ICH9M|GeForce 9200M GS 512MB|ALC262|HM500JJ|Yukon 88E8055|BCM94321MC Piszę poprawnie po polsku!Nie pomagam prywatnie przez PW. | Kext Wizard | Chameleon Wizard | HDA Wizard
1.czy musze szukać specjalnej wersji 64 bit czy każda wersja jaką ściągne to obojnak? <tak jak win 7>
2.decydując się na wersje iAtkos S3 instalacja jest trudniejsza?
3.jaka wersja jest najwyższa <numer> oczywiście w gre wchodzi tylko pl!
4.czy jest moiżliwość nienagrywania na płytke Dl instalki? <bootusb, instalka z dysku?>
1. Nie, Snow Leopard jest jednocześnie 32 i 64 bitowy.
2. Nie, jest łatwiejsza niż w przypadku retaila. Jest taka sama w trudności jak inne.
3. iAtkos S3 V2. Nie ma wbudowanego języka pl, ale wystarczy go doinstalować.
4. Z tego co wiem, to mieści się on na zwykłej jednowarstwowej DVD.
Pamiętaj, że nie odpalisz w pełni grafiki i system będzie działał tak jakby w trybie awaryjnym. Rozdzielczość 1024x768 itp.
_________________ Mac OS X Snow Leopard 10.6.8 (Retail x86_64)|Samsung R510|Magic Mouse
Core 2 Duo T6400 2GHz|4GB DDR2 800MHz|PM45 + ICH9M|GeForce 9200M GS 512MB|ALC262|HM500JJ|Yukon 88E8055|BCM94321MC Piszę poprawnie po polsku!Nie pomagam prywatnie przez PW. | Kext Wizard | Chameleon Wizard | HDA Wizard
aha czyli wiem wszystki podstawowe info ogólne:) jeszcze raz dzięx
a grafiki nieda sie spreparować kexa by działał nikt tego niedokonał czy poprostu mam hu.....owa graficzną? bo pod win 7 też niemam steró dziłam na windowsowych
Pomógł: 227 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4232 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-08-31, 20:04
Karta graficzna nie jest najwyższych lotów, ale problem jest z wszystkimi mobilnymi radeonami. Wszystkie nie działają pod OSX.
Więc na dużo więcej niż obejrzenie systemu, na tym sprzęcie nie licz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.