Wysłany: 2010-07-18, 11:57 system config file -problem
Siemano posiadam nastepujący sprzęt:
AMD Phenom X3 720
GA M770-UD3
HDD USB i DVD USB
Chipset:AMD 770,AMD SB710
Podczas bootowania płyty pojawia mi się coś takiego system config file '/com.apple.boot.plist not found! , wersje którą próbuje zainstalować to iAtkos S3, Leoparda 10.5, Snow 10.6. Czy jest to wina złego Maca czy konfiguracja komputera
Pomógł: 28 razy Wiek: 20 Dołączył: 05 Maj 2010 Posty: 621 Skąd: Kielce/Kraków
Wysłany: 2010-07-18, 14:26
Ręce opadają...
Może podasz więcej informacji? Np. co wybrałeś przy instalacji... (jaki rym! będę hip-hopowcem.)
Cytat:
Czy jest to wina złego Maca(...)?
Nie chcę się czepiać, ale jest różnica pomiędzy Macintoshem a MAC OS... dość znacząca.
Swoją drogą, proponowałbym próbę instalacji z pendrive, jeśli nie masz dostępu do innego komputera z zainstalowanym MAC OS X, możes wykonać wymagane czynności pod VMware.
Napęd mam Liteona i jest podłączony pod Master na USB, a dysk na SLAVE tez pod usb
Chyba masz na myśli IDE (ATA)... Jeśli tak to widać kontroler nie jest wspierany przez instalator i nic nie zwalczysz... możesz dla celów testowych użyć dwóch adapterów USB->IDE...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.