Wysłany: 2010-06-27, 10:12 ZBIÓR Pytań w jednym temacie
Witajcie
EDIT sprzęt
athlon II x3 435
gigabyte GA-M56S-S3 NFROCE 560-mostek południowy
2 gb ram
Audio realtec ALC 888 ale to nie jest teraz ważne
Ukryta Wiadomość:
Jeśli jesteś *zarejestrowanym użytkownikiem* musisz odpowiedzieć w tym temacie żeby zobaczyć tą wiadomość --- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message ---
Jest postęp bootowanie naprawione za pomoća bcd edit już płyta nie potrzebna ale nadal ładuje się około 6 minut i wyskakuje kernel panic po włączeniu safari zawsze ten sam Voodo Software panic trap at 0x0042b587 zawsze na tym . Wystarczyło voodoo 9.5 a nie jakieś wersje po tuningu
_________________ Świeżak w MAC'ach
NIENAWIDZĘ VOODDO KERNEL_PANIC
VOODOO 9.5 rządzi
Hehe pisze teraz z Mac'a rozwiazanie bylo banalne sory za brak polskich liter jeszcze nie ustawilem wszystkiego
Wystarczylo wybrac kernela voodoo 9.5 i w chipset wszystko oprocz ACHI i wylaczyc tez to w biosie .
Smiga jak mazenie tylko dzwieku nie mam . Stery sa ALC 888 moja dzwiekowka tylko teraz jak je wgrac
Bootowanie ustawilem spod windy cpd edit teraz tylko musze sprawdzic czas wlaczania bo jak nadal 5 minut to sie zastrzele .
BTW jakie sa skruty klawiszowe na macu typu ctrl+c to jak tam bedzie lub cofnij jak sie robi bo ciezko bez tego wytrzymac :P
VOODOO 9.5 rządzi
Pomógł: 235 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4446 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-06-27, 21:10
kacperpol napisał/a:
tylko teraz jak je wgrac (...) jakie sa skruty klawiszowe na macu typu ctrl+c
1. Zajrzyj do działu z poradnikami. Tam wszystko to jest opisane.
2. Tak na przyszłość, to nie pisz o wszystkich problemach w jednym wątku. Jeden problem = jeden wątek w odpowiednim dziale.
Chameleon to jedno wilekie gowno niedosc ze ciagle z plyty musialem to probowalem go ustawic teraz niby go uzywam ale troche inaczej chyba
mam normalny bootlader i sam win 7 i poniezej mac os klikam na niego i wtedy pokazuje sie Chameleon
dobra nie bede tu juz pisac zajze do poradnikow moze cos zdzialam mam tylko nadzieje ze nie zrobi mi sie znow ten lag ze mac laduje sie 5 minut. Pozdrawiam
VOODOO 9.5 rządzi
Gdybyś przeczytał poradniki, to wiedziałbyś, że w Chameleonie poniżej wersji 2 RC5, trzeba ustawić partycję maca jako aktywną by startował on jako pierwszy...
_________________ Mac OS X Snow Leopard 10.6.8 (Retail x86_64)|Samsung R510|Magic Mouse
Core 2 Duo T6400 2GHz|4GB DDR2 800MHz|PM45 + ICH9M|GeForce 9200M GS 512MB|ALC262|HM500JJ|Yukon 88E8055|BCM94321MC Piszę poprawnie po polsku!Nie pomagam prywatnie przez PW. | Kext Wizard | Chameleon Wizard | HDA Wizard
Ostatnio zmieniony przez janek202 2010-06-27, 21:32, w całości zmieniany 1 raz
rzooff w pelni sie z Toba zgadzam nie mam pojecia o prawie wszystkim w MAC'ach sukcesem jest dla mnie ze zainstalowalem z powodzeniem moze kiedys snow leoparda zainstaluje ale poczekam jak wyjdzie dedykowany dla amd
teraz rozpoczne walke z polskimi czcionka i spolszczenie wybralem w international Polski i wywalilem inne ale nadal lipa ale zeby nie robic OT to nie bede wiecej tu pisac otworze nowy temat w dziale dla poczatkujacych a moze nawet znajde cos w faq ale watpie bo szukam tam jak wgrywac te kexty czy jakos tak
VOODOO 9.5 rządzi
hehe sam to znalazłem . Ostatnie pytanie w tym temacie mam strasznie dużo kextów nie dotyczących mojego sprzętu mogę je wywalać jak narazie wywaliłem z 10 o nvdi a mam amd. Sam odkryłem przez przypadek że polskie znaki robi sie klawiszem windowsa trochę wkurzające ale ujdzie, skróty też obcykalem.
Jak narazie przez 2 h miałem tylko jednego kernel panica .
Jak zrobić zapis na partycjach ntfs bo mam tylko odczyt albo chociaż jak robić skruty z tych folderów bo z partycji leo umiem a z ntfs niestety nie. Potrzebne mi to bo jak se muze słucham to troche problematyczne no ciężko wytłumaczyć. Znalazłem tylko taki poradnik na snow leo a na zwykłego narazie chyba brak poradnika pomożecie?
VOODOO 9.5 rządzi
Pomógł: 235 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4446 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-06-27, 23:55
kacperpol napisał/a:
mam strasznie dużo kextów nie dotyczących mojego sprzętu mogę je wywalać jak narazie wywaliłem z 10 o nvdi a mam amd.
Nie rób takich rzeczy. Jeśli to kexty systemowe, to niczego nie ruszaj. W niczym Ci to nie pomoże, a jak nie do końca wiesz, co i jak, to łatwo możn sobie system unieruchomić...
I tak, kexty, które nie są potrzebne nie zostaną załadowane przy starcie systemu. A jeśli nie znasz systemu na wylot, to jest duże prawdopodobieństwo, że sobie coś zaraz popsujesz.
kacperpol napisał/a:
Sam odkryłem przez przypadek że polskie znaki robi sie klawiszem windowsa
Oczywiście fajne jest odkrywanie wszystkiego samemu. Ale gdyby Ci się znudziło, to zapraszamy do poradników...
kacperpol napisał/a:
Jak zrobić zapis na partycjach ntfs bo mam tylko odczyt
Można to uruchomić przy pomocy aplikacji jak NTFS-3G lub Paragon NTFS for Mac. Jednak generalnie się tego nie poleca, bo i jedno i drugie rozwiązanie wiąże się z ryzykiem utraty danych.
Starczy już tego offtopowego offtopa - zamykam wątek...
W razie czego poprosimy konkretne pytania w konkretnym wątku / dziale.
Pomógł: 108 razy Wiek: 15 Dołączył: 12 Gru 2009 Posty: 1511 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-06-27, 23:56
kacperpol napisał/a:
Jak zrobić zapis na partycjach ntfs bo mam tylko odczyt albo chociaż jak robić skruty z tych folderów bo z partycji leo umiem a z ntfs niestety nie. Potrzebne mi to bo jak se muze słucham to troche problematyczne no ciężko wytłumaczyć. Znalazłem tylko taki poradnik na snow leo a na zwykłego narazie chyba brak poradnika pomożecie?
Google.pl, funcja szukaj na forum.....
rzooff napisał/a:
2. Tak na przyszłość, to nie pisz o wszystkich problemach w jednym wątku. Jeden problem = jeden wątek w odpowiednim dziale.
Cytat:
ZBIÓR Pytań w jednym temacie
No to pięknie....
_________________ MacOS X Lion 10.7.2 64-bit on MSI P55-GD65 (Intel P55, ALC889) | i5-750 2.66 Ghz | G.Skill ECO 4GB DDR3 1600Mhz CL7 | ZOTAC NVidia 9600GT AMP! Edition | Samsung HD103SJ
MacOS X Lion 10.7.2 32-bit on Gigabyte EP41-UD3L (G41 + ICH7R) | Intel Pentium E5300 2.6Ghz | 3GB DDR2 | Palit NVidia GeForce 7600GT | Seagate 7200.12 500GB
MacOS X Lion 10.7.2 64-bit on MacBook Pro 15' Mid-2010 | i5-520M 2.4Ghz | NVidia GeForce GT330M + IntelHD | 4GB DDR3 | Toshiba 320GB 5400rpm
iPhone 4 32GB White + iOS 5.0.1 JB | TL-WR1043ND + OpenWRT (GargoylePL) | NIE POMAGAM NA PW!!! | Snow Leopard 10.6.8 Retail z BootCD | Piszę poprawnie po polsku!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.