Niestety metoda z biosem karty graficznej nie działa u mnie. Wciąż nie odpala tryb graficzny. Co zrobiłem (wszystko na czystym systemie od razu po instalacji):
1. Instalacja KextWizard
2. Instalacja Kextów: fakesmc, od zarządzania energia, od restartu biosu i JMicronATA i lnx2mac
3. Instalacja Chameleon RC5 r700
4. Wrzucenie biosu do /extra ze zmienioną nazwą i ext na .rom
5. Podmiana biosu i nadanie uprawnień
6. Wrzucenie apple boot plist do /extra i dopisanie
j0ys71ck, Jak masz monitor podłączony do tej karty... może kombinujesz nie w tam gdzie problem.
witucha0, jak nadajesz uprawnienia plikowi to bez flagi "-R". To przełącznik rekurencyjny, czyli obiekt i jego dzieci (podkatalogi i zawartość). Przy boot to nie ma sensu.
KONIEC... tylko pytanie po co tak kombinować, wystarczy zainstalować najnowszego chameleon'a za pomocą chameleon wizarda i musi działać. A jak 5870 nie odpala to problem musi być gdzie indziej.
[ Dodano: 2011-06-01, 00:35 ]
Udało mi się odpalić !!! Problemem było brak DSDT i kexty zarzadzanie energia i reset biosu. Pokombinowałem i udało się Dziękuje wszystkim za pomoc!
Pozdrawiam
Panowie, wiecie może co mam zainstalować, by mój komputer nie chodził jak 747? Od czego zależy to? Bo raczej nonstop na 100% nie chodzi, tylko pewnie nie ma odczytu z sensorów.
[ Dodano: 2011-06-01, 10:56 ]
Zmodyfikowałem DSDT wg. poradnika oswaldini, lecz nie uruchomił mi się PM. Tylko to zostało mi do szczęścia. Nie mam smbios.plist. Ten z XBootera powoduje skakanie obrazu i widać "śnieg" (tak jak np. w telewizorze nie ma sygnału telewizyjnego). Bez smbios mac jest rozpoznawany w geekbench jako iMac 27 inch late 2009.
Pomógł: 108 razy Wiek: 15 Dołączył: 12 Gru 2009 Posty: 1511 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-06-01, 17:23
j0ys71ck napisał/a:
Zmodyfikowałem DSDT wg. poradnika oswaldini, lecz nie uruchomił mi się PM. Tylko to zostało mi do szczęścia. Nie mam smbios.plist. Ten z XBootera powoduje skakanie obrazu i widać "śnieg" (tak jak np. w telewizorze nie ma sygnału telewizyjnego). Bez smbios mac jest rozpoznawany w geekbench jako iMac 27 inch late 2009.
I bardzo dobrze jest rozpoznawany i7'ki były montowane właśnie w tych iMacach - u mnie też chameleon automatycznie rozpoznaje że smbios ma być pod iMaca11,1 i przez to nie korzystam z smbiosu (mając pełne PM)
314TeR napisał/a:
witucha0, jak nadajesz uprawnienia plikowi to bez flagi "-R". To przełącznik rekurencyjny, czyli obiekt i jego dzieci (podkatalogi i zawartość). Przy boot to nie ma sensu.
Te -R napisałem z rozpędu, wybaczcie
j0ys71ck napisał/a:
Panowie, wiecie może co mam zainstalować, by mój komputer nie chodził jak 747?
Oj tam od razu 747... jak nie uda Ci się uruchomić PM za pomocą samych poprawek DSDT to doklej do boot.plist ten kod:
Mam to doklejone i niestety nie działa :( Czyli założyć nowy temat?
Następny ze standardowych problemów Gigafail'a... problemy z uruchomieniem PM. Przejrzyj dokładnie BIOS i po włączaj opcje odpowiedzialne za PM. Poprawkę do LPC stosuje się jedynie jak nie ładuje się LPC, a i tak dopiero to rozpoznajesz jak odpalisz P-State czyli w ioregu musisz mieć CPUPLimit 0x0.
Zajrzyj do poradnika o dsdt i odpaleniu PM, poszukaj podobnych wątków na forum, i jak nie znajdziesz odpowiedzi (po uczciwym przeszukaniu forum) to załóż stosowny wątek w stosownym dziale. Problemy z PM nie są tematem tego wątku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.