Wysłany: 2011-05-29, 20:46 5870 - wyłącza monitor przy starcie.
Witam,
zainstalowałem Snow Leoparda na moim komputerze. Konfig:
i7-860
Gigabyte GA-P55-UD3L
4GB DDR3
HD5870 1GB
Od razu po instalacji retail'a zainstalowałem combo update. Po tym update próbowałem uruchomić system za pomocą BootCD witucha0 (cały system instalowałem wg. poradnika witucha0). Niestety system zatrzymywał się na appleintelcpupowermanagement. Zainstalowałem system ponownie i chce zrobić update tak żeby chodził. Ktoś coś poradzi?
Btw. Mam przepisać wszystko dokładnie na czym zrobiło stop podczas bootowania?
Prawdopodobnie nie wystartował tryb graficzny...
Nie wiem, czy na Xbooterze jest chameleon z modyfikacjami Kabyla...
Spróbuj flag GraphicsEnabler=Yes potem GraphicsEnabler=No, spróbuj też odpalić w trybie awaryjnym ("-x"). Jeśli ruszy, to wrzuć nowego chameleona, albo zainstaluj ATY_Init...
Zrób zdjęcie ekranu, kiedy się zatrzymuje.
_________________ Mac OS X Snow Leopard 10.6.8 (Retail x86_64)|Samsung R510|Magic Mouse
Core 2 Duo T6400 2GHz|4GB DDR2 800MHz|PM45 + ICH9M|GeForce 9200M GS 512MB|ALC262|HM500JJ|Yukon 88E8055|BCM94321MC Piszę poprawnie po polsku!Nie pomagam prywatnie przez PW. | Kext Wizard | Chameleon Wizard | HDA Wizard
Ostatnio zmieniony przez janek202 2011-05-29, 20:54, w całości zmieniany 2 razy
Podpowiem, że próbowałem ruszać w trybie awaryjnym. Niestety nie ruszał. Z GraphicsEnabler=Yes i NO też próbowałem. Już robię zdjęcie. Dajcie mi 5 minut.
[ Dodano: 2011-05-29, 21:10 ]
A więc tak:
- System nowy z retail bez combo update.
- Wgrałem kexty z XBootera.
- Dzieje się coś takiego:
Pomógł: 108 razy Wiek: 15 Dołączył: 12 Gru 2009 Posty: 1511 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-05-29, 21:35
Postaraj się uruchomić system w trybie -s (single user) i zainstalować najnowszy ATY_init.kext z bloga netkasa do /S/L/E - informacje jak to zrobić masz w poradniku o kextach. Po tym zabiegu odpal system z bootCD z parametrem "GraphiscsEnabler=No". Ewentualnie przepnij monitor w inne wyjście na karcie graficznej
_________________ MacOS X Lion 10.7.2 64-bit on MSI P55-GD65 (Intel P55, ALC889) | i5-750 2.66 Ghz | G.Skill ECO 4GB DDR3 1600Mhz CL7 | ZOTAC NVidia 9600GT AMP! Edition | Samsung HD103SJ
MacOS X Lion 10.7.2 32-bit on Gigabyte EP41-UD3L (G41 + ICH7R) | Intel Pentium E5300 2.6Ghz | 3GB DDR2 | Palit NVidia GeForce 7600GT | Seagate 7200.12 500GB
MacOS X Lion 10.7.2 64-bit on MacBook Pro 15' Mid-2010 | i5-520M 2.4Ghz | NVidia GeForce GT330M + IntelHD | 4GB DDR3 | Toshiba 320GB 5400rpm
iPhone 4 32GB White + iOS 5.0.1 JB | TL-WR1043ND + OpenWRT (GargoylePL) | NIE POMAGAM NA PW!!! | Snow Leopard 10.6.8 Retail z BootCD | Piszę poprawnie po polsku!
Postawię na nowo system, wgram ATY_init.kext i combo update (czy po wgraniu tego kexta mam robic restart czy od razu wgrywać update?). Jak coś będzie nie tak to będę się odzywał.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2011-05-29, 22:29 ]
Probuje wgrać nowy system, lecz nie mogę załadować instalatora. Po zmianie na płytę Mac OS X i odczekaniu 30 sekund naciskam F5. Wybieram płytę Mac Os X i wciskam enter. Ładowanie kończy się na komunikacie o braku myszki PS/2. Nawet nie ma "Still waiting for root device..." W czym tkwi problem? Ostatnio cała instalacja przebiegała bez problemowo.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2011-05-30, 07:41 ]
Już sobie poradziłem z problemem instalacji. Po prostu odpiąłem mysz, klawiaturę i podłączyłem ponownie. Właśnie się instaluje. Wgram kext od ATI i napiszę czy zadziałało.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2011-05-30, 10:07 ]
System zainstalowany od nowa, kext wgrany, update zrobiony. Restart, proba bootu. Pod koniec wczytywania, wtedy, kiedy z Verbose przechodzi juz na GUI monitor sie wylacza. Nastepny problem?
Btw. Przepraszam za brak polskich liter, pisze na iPhone.
Wgrałem Combo Update do 10.6.7. Właśnie po tym update monitor mi się wyłącza. Podejrzewam, że sygnał nie idzie na DVI tylko na HDMI albo na DisplayPort. Mam rację?
[ Dodano: 2011-05-30, 11:15 ]
Próbowałem GraphicsEnabler=Yes i No. Niestety nie działa. Monitor przechodzi w stan uśpienia po komendzie AppleIntelCPUPowerManagment.
[ Dodano: 2011-05-30, 11:27 ]
Nie wiem czy to ważne, ale mam podpięty monitor w ten sposób: VGA-VGA/DVI. Mam przejściówkę z VGA na DVI przy karcie graficznej. Kabel DVI mi gdzieś się zagubił i musiałem coś takiego wykombinować.
Nie wiem czy to ważne, ale mam podpięty monitor w ten sposób: VGA-VGA/DVI. Mam przejściówkę z VGA na DVI przy karcie graficznej. Kabel DVI mi gdzieś się zagubił i musiałem coś takiego wykombinować.
Tu masz problem, przez VGA wiele kart ATI nie działa prawidłowo. Podłącz po samym DVI lub HDMI->DVI.
Kupiłem kabel, podłączyłem, działa. Teraz mam następny problem. Bootuje tylko poprzez safe mode. Nawet jak nie wpisze -x. Jak mam włączony safe mode to po załadowaniu GUI widzę same artefakty. Cały ekran fioletowy i mnóstwo artefaktów. Wśród tego mogę rozróżnić jedynie napis ATY_Init, który i tak po chwili zanika. Problem za problemem...
Wiesz może dlaczego da się teraz bootować tylko przez safe mode? Inaczej XBooter nie chce. Nawet jak nie wpisze -x w cmd to i tak jest safe mode i wiele kextów mi się na ekranie pokazuje. Po tym wszystkim jak już przejdzie do Verbose to bez problemów. Po Verbose w GUI zaczyna się ten problem, który wyżej opisałem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.