Wysłany: 2011-06-25, 13:28 [AMD] GeForce, nForce 410, AMD i problemy z SL.
Jak w temacie. Dostałem do instalacji OS X bardzo dziwną konfigurację sprzętową:
płyta Gigabyte GA-K8N51GMF-9-RH
mostki nVidia 410/MCP58 bodaj
AMD Athlon 64 3000+
1GB RAM w dwóch kostkach DDR
GeForce 7300GS 256MB VRAM pod PCI-E x16.
Mój problem jest dziwny, pierwszy raz się z takim czymś spotykam.
iATKOS v7 - system bootuje, po próbie odpalenia grafiki jakimkolwiek sposobem (GraphicsEnabler, EFI String, różne injectory) czarny ekran, bez żadnej metody system bootuje w VESA. Po zmianie kextów na jakieś wyszukane na xda (nForce Installer bodaj) system wstaje, pokazuje niebieski ekran, kursor i tak stoi.
Ze snow leo zaczyna się zabawa...
I Hazard i iATKOS zachowują się tak samo.
System wstaje, bez jakiejkolwiek próby odpalenia grafiki odpala się w VESA, po jakiejkolwiek próbie odpalenia grafiki mam osobliwy efekt - system wstaje, w porządnej rozdzielczości, z QE/CI, jednak z baaaaardzo masakrycznym lagiem myszki jak i całego systemu. System po prostu się tnie, czuję że nawet Win7 na 486 działałby lepiej... Myszka nie wie co ma robić, ja w lewo, kursor w prawo, i ogólnie ucieka, za szybkie ruchy wykonuje.
Po wywaleniu kextów od grafiki i zostawieniu jakiegoś injectora system normalnie identyfikuje grafikę jednak nic nie działa bo nie ma kextów.
Dodam tylko że kiedy uruchomię system z -x (safe boot) system wstaje, nie tnie się, jednak myszka dalej laguje.
Ktoś pomoże? Może ktoś się spotkał z takim problemem?
_________________ eMachines E730G (MBP8,2) | i5-430M | 2GB RAM DDR3 | HDD 320GB | Radeon HD5470 512MB | Atheros AR9287 | Win Vista SP2 & Kubuntu 11.10
Gigabyte GA-K8VT800 Pro (iMac7,1) | Sempron 2600+ | 1GB RAM DDR | HDD 40GB/60GB | Radeon 9200 128MB | Win XP SP3/OS X 10.5.8
Modyfikuję framebuffery ATI Pisać w razie potrzeby.
Piszę poprawnie po polsku!
Prawdopodobnie przyczyną jest AppleUpstreamUserClient.kext.
Cytat:
Jeśli spotkacie się ze znanym problemem tzw. "mouse lag" (skaczący kursor), to winowajcą jest AppleUpstreamUserClient.kext. Można go skasować np. z poziomu terminala:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.