Wysłany: 2011-09-17, 14:28 Asus ATi Radeon 5770 1GB na Crossfire
Witam,
Posiadam kartę graficzną Asusa 5770 1GB, własnie przymierzam się do zakupu drugiej takiej samej karty aby połączyć je razem.
Czy należy spodziewać się jakiś problemów z SL (update bezproblemowe do 10.6.8) ??
Wcześniej posiadałem Ati 5750 i za chiny ludowe nie szło tego odpalić na Snow... Problemem zapewne były 3 różne i/o na karcie: d-sub, dvi, s-video
Obecna posiada wyłącznie 2 x DVI + 2 x HDMI i działa bez zarzutów, czy jednak tak będzie nadal jeśli połącze je razem??
Czy jest sens na wydawanie kolejnych pieniędzy?? Liczę, ze wzmocni to moc graficzną PC, napewno pod Windowsem, ale czy pod Snow'em bedzie podobnie??
Pomógł: 227 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4241 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2011-09-17, 14:32
Pod Mac OS X nie ma czegoś takiego jak SLI/CF.
Z 5750 Ci nie poszło bo ja odpalałem kilkanaście modeli - z DVI, DSUB, HDMI także. Wystarczy dopisać DevID do ATI5000Controller.kext albo zrobić legacyATI5000Contreoller.kext
Jak już chcesz mocy i nie chcesz problemów to sprzedaj 5770 i kup 5870. Używkę można kupić za 500-600zł. Cenowo wyjdzie Cie na to samo co dołożenie drugiej 5770.
Cóż... Nie posłuchałem dobrej rady - przyznam szczerze
Na dwóch 5770 SL się wyłożył. Obecnie jestem na etapie sprzedaży obydwu kart, tak aby nie dokładać nadto pieniędzy do 5870
W każdym bądź razie serdecznie dziękuję za radę, na przyszłość napewno będę je brał bardziej pod uwagę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.