Wysłany: 2011-10-21, 19:40 Asus Radeon HD4850 i iAtkos s3 v2 Snow Leopard
Witam, problem tak jak w temacie, instalacja przebiega sprawnie, bootloader to chameleon, instaluję to na oddzielnym dysku, a potem po prostu decyduję z którego następuje bootowanie. Problem jest taki że kiedy już pisze ze wszystko jest pomyślnie zainstalowane, klikam restart, bootuję z danego dysku - system zaczyna się ładować lecz po chwili pojawia się komunikat " You need to restart your computer (...)" w kilku językach. Szukałem na google lecz nic konkretnego nie znalazłem. Proszę o pomoc gdyż któryś dzień z kolei z tym walczę a chciałbym się troche zaklimatyzować przed kupnem prawdziwego imaca.
Specyfikacja mojego komputera:
1. Mobo: Gigabyte LGA775 GA-P31-DS3L
2. CPU: Intel Pentium Dual Core E5300 (2M Cache, 2.60 GHz, 800 MHz FSB)
3. Mostek Płd. Intel ICH7
4. Grafika: Asus Radeon HD4850 512MB DDR3 256bit PCI-E (EAH4850 TOP/HTDI/512M)
5. Audio: Realtek ALC888
6. LAN: RTL 8111B
7. Nagrywarka dvd - Lite ON na IDE.
8. Klawiatura i mysz - USB.
Wysłany: 2011-10-21, 20:04 Re: iAtkos s3 v2 Snow Leopard - nie chce się uruchomić.
luczun3k napisał/a:
Problem jest taki że kiedy już pisze ze wszystko jest pomyślnie zainstalowane, klikam restart, bootuję z danego dysku - system zaczyna się ładować lecz po chwili pojawia się komunikat " You need to restart your computer (...)" w kilku językach.
Dostałeś KP, zabootuj system z parametrem -v i wklej screen to zobaczymy co panikuje.
PS. W sumie na Twoim sprzęcie możesz postawić Retaila, będzie mniej problemów. Z grafiką trzeba będzie pokombinować ale odpalić się da.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.