Masz 4870 - standardowy zestaw wyjść? jakiej metody używałeś do opalenia jej. Ja używam GraphicsEnabler z chameleon'a i mi działa 4870 bez problemu na 10.6.3.
W dokumentacji jest opisane, tam znajdziesz jak wygląda składnia, ale zanim będziesz szukał ROM'u od karty mac'owej, napisz przez jakie złącze masz podłączony monitor?
Z nią nie ma żadnych problemów... jedynie co mi przychodzi do głowy to kłopoty z zestawem wyjść... Podłączałeś monitor po HDMI? po VGA z tego co wiem to nie działają radeon'y.
Włączyłem współdzielenie ekranu na innym komputerze i po aktualizacji do 10.6.3 nie wykrywa mi monitora podłączonego do wyjścia DVI. Co do wyjścia HDMI... nie działa mi ono ani pod 10.6.2 ani 10.6.3. :(
Podrzucę Ci dwa BIOS'y do VGA 4870 - ten o nazwie 4870.ROM - to oryginalny ROM z applowskiej ATI. Natomiast Toxic4870 - to BIOS z mojej ATI. Ja swojej używam wyłącznie z graphicsenabler'em i działa bez problemu. Poszukaj jak się dopisuje do com.apple.Boot.plist informacje o ROM VGA i spróbuj uruchomić OS X z dołączonymi bios'ami.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.