Pomógł: 227 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4241 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2011-09-21, 08:20 [ATI] GPUPLimit w IORegistryExplorer dla 5870 i 5770
Witam, czy ktokolwiek z was (zależy mi najbardziej na 5870) na karcie ATI ma wpis GPUPLimit w gałęzi ACPI_SMC_PlatformPlugin ? Przewaliłem wszystkie IOREGI z MacPro5,1 i iMaców11,x i okazuje sie, że pomimo badziewnie skrojonego AGPM pok ATI 5xxx zarządzanie energią na nich jest.
Nie daje mi to spokoju ponieważ zaczęła mnie denerwować temp na GPU.
Bardzo proszę o dumpy z IOREGA (file->save as) jeżeli macie w kompie jakąkolwiek kartę ATI 5xxx
Pomógł: 227 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4241 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2011-09-25, 17:23
Znalazłem różne wersje na necie - tzn, że niby nie ma wpisu GPUPLimit dla kart które znajdują się w AGPM.kext no aleMP5,1 z 5870 owy wpis ma, dlatego jestem zaintrygowany.
Próbowałem wszystkiego - sam modyfikowałem AGPM, używałem różnych identyfikacji i nic, jak wpisu nie było tak nie ma
Jaką masz identyfikację MacPro3,1, dziwne bo wtedy nie ma bodajże AGPM - tak miałem z 7900GS na P5Q PRO ? Zaraz zobaczę czy zaskoczy. Ładuje Ci się w IORegu AGPM ?
Temat w zasadzie dotyczy ATI 5xxx ale serię 4xxx i 6xxx też można podpiąć.
EDIT: tajemnica rozwiązana. Wpis GPUPLimit pojawił się na identyfikacji MP3,1, zniknęło jednak AGPM (nie ładuje się). Temperatura jaka była taka jest. Czyli wersja o skopanych sterownikach ATI jest prawdziwa. Nie ma stanów pośrednich 2d i 3d - Jak się nic nie robi grafika zchodzi nawet to 40*C, wystarczy poruszać paroma oknami i juz jest 58-63*C ! Porażka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.