Wysłany: 2011-12-09, 03:10 [ATI] Instalacja Raeon HD 4670
Witam.
Może ktos pomoże ale mam ogromne problemy z uruchomieniem Radeona 4670 z wiatraczkiem Zalmana 1GB i pamięcią DDR3.
Nie pomaga <key>GraphicsEnabler</key> w pliku /Library/Preferences/SystemConfiguration/com.apple.Boot.plist
Nie pomagają opcje w sekcji sterowniki które mogę wybrać czyli ATY_INIT, z <key>GraphicsEnabler</key> lub bez,
nie wiem jak zrobić EFI stringa skoro nie moge nic wyświetlić jak mam podłączonego radeona, chyba że można bez a juz na pewno nie wiem jak przerobić DSDT
Pomógł: 227 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4241 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2011-12-09, 12:00
darek334 napisał/a:
Nie pomaga <key>GraphicsEnabler</key> w pliku /Library/Preferences/SystemConfiguration/com.apple.Boot.plist
OMFG ?! Zaktualizuj chameleona za pomocą Chameleon Wizarda do najnowszej wersji, w katalogu Extra jest com.apple.Boot.plist w którym sie wstawia dodatkowe opcje jak GE. Po zaktualizowaniu chameleona, w katalogu Extra zmien nazwę com.apple.Boot.plist na org.chameleon.Boot.plist.
Nie używa się jednocześnie GE + ATY_Init !! Zapoznaj się z podstawami !
dzięki za jakies wskazówki, w katalogu Extra nie mam tam tego pliku, jest katalog Extensions i Extensions.mkext ale Chameleona spróbuje zaktualizować, dz.
Jak już wejdziesz do chameleon wizarda to masz zakładkę org.chameleon.boot
Tam możesz sobie zaznaczyć graphics enabler jak na ponizszym screenie i zapisz w extra. Tak bedziesz mial najprościej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.