Frappie Jak poradziłeś sobie z tym FakeSMC: key not found BEMB, lenght - 1 ?
To nie jest błąd, który cokolwiek psuje. Ot brak klucza w FakeSMC, co nie ma żadnego związku z (nie)działaniem karty. Jeśli Ci to bardzo przeszkadza, w Info.plist zmień debug z true na false - komunikaty znikną z konsoli.
_________________ Snow Leopard 10.6.8 Retail on Lenovo ThinkPad R61i 8932-FDG - This one is resting in peace now.
Lenovo ThinkPad Edge E420s 4401-6YG | Core i5-2430M | HM65 | Intel HD 3000 | Conexant CX20590 | Realtek RTL8111/8168B | Intel Centrino 1000 Nie licz na prywatne konsultacje via PW/GG! | Piszę poprawnie po polsku! | Precz z dystrybucjami na vanilliowym sprzęcie! ~Hack 'em all!~
ale na tym się zatrzymuje i dalej się nie uruchamia :( w obojętnie w jakim trybie trybie
Astarael napisał/a:
To nie jest błąd, który cokolwiek psuje. Ot brak klucza w FakeSMC, co nie ma żadnego związku z (nie)działaniem karty.
Skoro mi nie wierzysz, to zrób tak: uruchom system w single user mode (flaga -s) i za pomocą edytora tekstowego nano wyedytuj Info.plist w FakeSMC. Znajdź tam
Kod:
<key>debug</key>
<true/>
i zmień na
Kod:
<key>debug</key>
<false/>
Nie będziesz miał błędów, ale grafika i tak nie wstanie, bo problem leży gdzie indziej
_________________ Snow Leopard 10.6.8 Retail on Lenovo ThinkPad R61i 8932-FDG - This one is resting in peace now.
Lenovo ThinkPad Edge E420s 4401-6YG | Core i5-2430M | HM65 | Intel HD 3000 | Conexant CX20590 | Realtek RTL8111/8168B | Intel Centrino 1000 Nie licz na prywatne konsultacje via PW/GG! | Piszę poprawnie po polsku! | Precz z dystrybucjami na vanilliowym sprzęcie! ~Hack 'em all!~
proszę o pomoc Bo kobieta przestanie się do mnie odzywać walczę już z tym drugi dzień :O instaluje retail 10.6.3 dalej kext radeon5000 combo update 10.6.7 i tu zaczynają się schody bo system już nie wstaje
zmienić rozdzielczość za pomoca zew monitora ,a jesli nie bedzie natywnej rozdziałki to ściągnij sobie res switch X i zmień za jego pomocą ,nastepnie restart bez zewnetrznego monitora i powinno działać
_________________ MacOS X Snow Leopard 10.6.6 Sony Vaio VPCEB3M1E (Intel HM55 Express) | i3-370M 2.40 Ghz | 4 Gb | ATI Radeon 5650 Mobility 1Gb ram (QE/CI) |WiFi Atheros 9285|
zainstalowałem, ale nie bardzo go ograniam. Nie mam tam mojej rozdzielczości czyli 1600x900. Jest miejsce by wpisać teoretycznie ale ile jakie ma być odświeżanie 60MHz ?
muszę postawić jeszze raz bo zaistalowałem Chameleon-2.0-RC5-r875.pkg i teraz to nawet w trybie -x nie che się odpalić z wszelkimi przełącznikami tak z dysku jak i z xbootera
[ Dodano: 2011-08-21, 19:34 ]
N zewnętrznym dziala ale nie mam pojecia jak zmusić go do działania na właściwym :(
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.