Wysłany: 2010-03-20, 02:27 [ATI] Problem z 3870 HD
Witam!
mam problem z ATI HD 3870 512 mb, gdzy instaluje kexy do niej to jest problem z odpaleniem systemu wyskakują takie linie moze znacie temat, a gdy instaluje ją poprzez EPIStudio uruhamia sie ale nie w HD tylko w mniejszej rodzielczosci( oczywiscie moj monitor jest Full HD ), sukalem w internecie jakiegos rozwiazanie ale nic sensownego nie ma, moze ktos z was ma podobny problem i go rozwiazal Pozdrawiam sorki za brak polskich znakow ale pisze z iPhone.
Pomógł: 193 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 3690 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2010-03-20, 09:57
Wywal wszystkie obecne rozwiazania do grafy jakie zastosowałeś. Dodaj EFI Stringa i wywal ATIRadeonX2000.kext z /System/Library/Extensions ! To jest znany problem.
Kod:
2600PRO/XT and 3870 known to have problems with qe/ci/opengl, you need to remove ATIRadeonX2000.kext to get at least resolution change working.
Potem uruchom system z flagą -f !!
Możliwe, że ze Snow Leopardem nie bedzie działać ta grafika. Nie mam czasu dokladnie szukac ale ludzie narzekaja ze w SL nie działa.
Bo ponoć problemy dotyczą SL a nie Leo... sam używałem 3870 od 10.5.2 aż do 10.5.7, po wydaniu którego dopiero się przesiadłem na 4870.
Na bieżąco nie śledziłem możliwości odpalenia 3870, więc może się coś pozmieniało. Zawsze trzeba patrzeć z kiedy są informacje... 6, 9 miesięcy to bywa przepaść... a w końcu zaledwie tyle używamy fakeSMC a niewiele dłużej chameleon'a 2.
teraz zrobiłem tak: dodałem EFI String ATI 3800 Series do boot, włączyłem graphical enabler, wywaliłem wszystkie kexty.. i tak jeżeli nie ustawie Graphics Mode to daje mi 1024x768, jeźeli ustawie mu 1920x1080 to wywala mi 1400x1050 i nie mam możliwości zmiany, na liście jest tylko jedna ;/ chciałbym mieć HD ponieważ mam duzy monitor i tak wszystko jest za duże
hmmmm... przy EFI i Graphical jest to samo ;/ nie mogę włączyć 1920x1080...
próbowałem też sterowników od netkas ale albo sie pojawia niebieski ekran i nic sie nie dzieje albo te linie takie....
narazie włączyłem 7600 GT chodzi wszystko super .. ale chciałbym uruchomić tą 3870 HD ... więc jak by ktoś coś jeszcze słyszał albo ma jakieś nowe rozwiązanie to niesz pisze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.