Próbowałem zbootować Maca z UniBootX jednak po wypisaniu na monitorze
Reading ramdisk image extra\preboot.dmg
no ramdisk config
mounting:done
Pojawia się czarny ekran i nic nie da się zrobić.
Następna próba z Empire EFI po wybraniu wszystkich trybów(płyta sie bootuje) odrazu wyskakuje błąd
Kext es.osx86.driver.EvOreboot - library kext com.apple.kpi.iokit not found.
Kect es.osx86.driver.EvOreboot failed to load (0xds00800e)
Failed to load kext es.osx8.driver.EvOreboot (error 0xdc00800e)
Could't alloc class "es_osx86_EvOreboot"
No to pozostał już nam tylko Rabel EFI, i oto w tym momęcie prosi mnie o zamiane płyt wkładam płytkę z Macem OS 10.6 Final Retail i czyta czyta czyta ją bardzo długo po czym znika nasze pieknę jabuszko pozostaje szare tło (teraz płyta raz pracuje raz nie) a po chwili pokazuja sie czarne kreski na monitorze a po 5 minutach później płyta się zatrzymuje.
Obstawiam że jest to wina karty graficznej może ktoś coś poradzić ?
Ostatnio zmieniony przez xrn 2010-05-24, 18:05, w całości zmieniany 1 raz
314TeR, Tak jak napisałeś w 1 wejściu kabel DVI na monitor w 2 wsadziłem przejściówkę DVI->VGA ( i dalej nic sama przejściówka) wyjście prawdopodobnie TV takie okrągłe pozostaje wolne
Musiałem trochę potestować i odświeżyć pamięć.
Do testów wykorzystałem BootCD made by oswaldini przygotowany dla płyty P5Q i rzeczywiście uruchamianie 10.6 kończy się jasnym ekranem plus charakterystyczne kropki, paski, kreski.
Zatem wydaje mi się, że musisz spreparować sobie lub poprosić na forum, o wykonanie BootCD charakterystyczny dla Twojej płyty plus obowiązkowo w katalogu Exstra LegacyATI4800Controller.kext
To pierwsza możliwość, druga to ta, z której sam korzystam czyli przygotowanie pendriva z systemem i instalacja wprost z pendriva.
Tutaj znajdziesz stosowny przepis:
http://forum.osx86.org.pl...-dvd-vt1283.htm
Trzecia to zainstalować jakąś dystrybucję i z niej klasycznie Retaila plus oczywiste modyfikacje.
Pomógł: 108 razy Wiek: 15 Dołączył: 12 Gru 2009 Posty: 1505 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-05-25, 22:42
Ten BootCD "z krzaczkami" to było psystara. Kolejnym BootCD był EmphireEFI for ATI 48xx" ale on wywalał KP bo mu się "EvOreboot.kext" nie podobał. Teraz (bo się CD skończyły :( i nadzieja w BootCD, sam też próbowałem wykonać, KP zgłasza: nie ma kernela ?!?), instaluje iPC i za pomocą tego distro zrobić metodą bez użycia DVD (osobiście zauważyłem wzrost 10% wyników w geeckbenchu w porównaniu z metodą Rzooff'a ) potem format iPC i Retail ok
_________________ MacOS X Lion 10.7.2 64-bit on MSI P55-GD65 (Intel P55, ALC889) | i5-750 2.66 Ghz | G.Skill ECO 4GB DDR3 1600Mhz CL7 | ZOTAC NVidia 9600GT AMP! Edition | Samsung HD103SJ
MacOS X Lion 10.7.2 32-bit on Gigabyte EP41-UD3L (G41 + ICH7R) | Intel Pentium E5300 2.6Ghz | 3GB DDR2 | Palit NVidia GeForce 7600GT | Seagate 7200.12 500GB
MacOS X Lion 10.7.2 64-bit on MacBook Pro 15' Mid-2010 | i5-520M 2.4Ghz | NVidia GeForce GT330M + IntelHD | 4GB DDR3 | Toshiba 320GB 5400rpm
iPhone 4 32GB White + iOS 5.0.1 JB | TL-WR1043ND + OpenWRT (GargoylePL) | NIE POMAGAM NA PW!!! | Snow Leopard 10.6.8 Retail z BootCD | Piszę poprawnie po polsku!
oswaldini, boot nie pójdzie na wstępie mówi ze nie muzę odpalić mech_karnel
Prawdopodobnie zrobię instalacje metodą bez użycia DVD a jak komuś chce sie robić bootCD pod moją maszynę proszę bardzo chętnie wypale
Miałem kilka poprzednich problemów, które już na szczęście ominąłem, zaczyna się kolejny, właśnie taki sam jak opisany wyżej, szare tło krzaczki paski, później pracuje płyta, później znów nie pracuje, później stop i koniec, czy mógłby ktoś stworzyć boot-cd albo serdecznie mi pomóc z tym ?
Piszesz update do 10.6.5 nie ma wersji 10.6.5 instalacyjnej najwyższa jest 10.6.3 retail jaka można dostać w sieci więc mi to nie pomoże chyba że czegoś nie wiem ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.