Twoja wersja to model z 1GB RAM a z tego co slyszalem to z nim sa mniejsze probelmy w SL.
Nie od tego zależy... a od producenta i czy karta jak jest zgodna z referencyjnym modelem. Mój jest 2xDVI i z tego co ludzie piszą, najmniej sprawiają one problemów.
Witam
Czy ktoś z was uruchamiał dwa monitory na Sapphire 4870 pod SL?
Używam tej karty od miesiąca i nie mogę tego uruchomić; gdy podłączam 2 monitor to na obu jest wyświetlany ten sam obraz ale 2 pulpitu (mozna przeciągnąć na niego myszkę ale wszystko ze starego pulpitu jest gdzieś obok). Używałem wcześniej Radeona 2600 HD pod 10.5.8 i wszystko było OK
Wreszcie dostałem swojego grata z powrotem. Wymieniłem w nim kartę graficzną na Sapphire 4870 1GB (niestety nie Toxic :(). I pojawił się problem... partycji z głównej nie mogę odpalić bo pojawia się podobny komunikat do tego na zdjęciu w tym wątku. Więc postanowiłem postawić iDeneb 10.5.8, aby z pod innej partycji podmienić dsdt, zainstalować nowego chameleona i podmienić com.apple.BOOT.plist. Po instalacji instalacji systemu ze kextem ATY_Init po załadowaniu się systemu monitor gaśnie i słychać tylko muzyczkę na wejściu, a gdy nie zainstaluję tych kextów to są krzaki na monitorze. Właśnie ściągnąłem Distro SL by Hazard i mam dostępne
Kod:
ATI HD 2600 Fix
GMA3500
GMA X4500
ATY_init
ATI 48X0 IDs Injector
Graphic Enabler
EVOenabler for Extra/Extensions
EVOenabler for System/Library/Extensions
EVOenabler ATI HD 4870 Extra/Extensions
EVOenabler ATI 4830 System/Library/Extensions
Legacy ATI 4800
NVEnabler
NVInject
Remove ATI4500 and ATI 4600 Controller - Support for ATI 4850
Pomógł: 227 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4232 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-12-23, 14:21
Jak wiesz jakie to pliki, to chyba najlepiej z poziomu terminala - w instalce, albo w single user mode.
Ogólnie jednak zdecydowanie polecam instalację Retaila. Nie takie trudne
Hehe... ale ja mam Retail'a tylko nie potrafiłem go uruchomić pod nową kartą graficzną...
Więc wmontowałem starą i uruchomiłem system... Pozmieniam co uważam za słuszne i zobaczymy co to będzie... :P
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.