Pomógł: 227 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4232 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-03-15, 13:09
Najlepiej będzie jak skopiujesz sobie ten plik do /Extra.
W /Library/Preferences/SystemConfiguration/ zostaw "dziewiczą" wersję, bez hamac'owych modyfikacji...
Najlepiej będzie jak skopiujesz sobie ten plik do /Extra.
W /Library/Preferences/SystemConfiguration/ zostaw "dziewiczą" wersję, bez hamac'owych modyfikacji...
Aha - żeby zadziałał u Ciebie wbudowany GraphicEnabler, musisz jeszcze dożucić opcję PCI Root z wartością 1 (domyślnie jest 0). I do tego potrzebny jest Chameleon w wersji minimum RC4.
Jak wiesz mam iDeneb 1.6 i tu mam pytanie czy instalacją Chameleona 2 RC4 nic nie popsuję ? Wiem to tylko bootloader ale na wszelki wypadek wolę zapytać.
Opcja PCI Root
Kod:
<key>PciRoot(0x1)/Pci(0x1,0x0)/Pci(0x0,0x0)</key>
to jest to ?
_________________ iPhone 3GS iOS 5.0.1 / OSX 10.7.2ASUS P5G41T M LX|| Q6600 || G41/ICH7 || ALC 887 || DDR3 4GB ||GeForce 8400 GS|| Maxtor 500 GB SATA || DVD SATA ||
Więc tak: Chameleon 2 RC4 zainstalowałem i następnie dopisałem do com.apple.Boot.plist opcję PciRoot oraz GraphicsEnabler co nie zaowocowało jakąkolwiek reakcją. Druga metoda to był string z osx86tools ale po restarcie ukazał się czarny ekran więc nie udało się ,i chyba zostane przy tym stringu który teraz mam: (EFI Studio)
Pomógł: 227 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4232 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-03-16, 12:50
Enabler nie zawsze działa niestety. Na dwóch różnych 8400GS 512MB było różnie - jedna odpaliła, a druga nie i tak jak u Ciebie, został String. Generowałem go przez OSx86Tools tylko przez "Custom GFX..." bo wybrany po prostu z listy działał tak jak opisałeś - było czarno
W każdym razie teraz cały Twój ...boot.plist wygląda juz jak należy
Ale co dziś jeszcze zaobserwowałem ,instalowalem Vistę bo była mi na moment potrzebna i po instalacji sterów od grafy też miałem czarny ekran! Ale podłączyłem monitor starą 17" i działało. Ale na haMacu używam 21" i wszystko gra;) Co prawda gra na której testowałem wydajność karty na osx zawiesza się na starcie ale narazie tego nie ruszam nic ,bo ciesze sie świetnym systemem!
_________________ iPhone 3GS iOS 5.0.1 / OSX 10.7.2ASUS P5G41T M LX|| Q6600 || G41/ICH7 || ALC 887 || DDR3 4GB ||GeForce 8400 GS|| Maxtor 500 GB SATA || DVD SATA ||
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.