PS: 314TeR kiedyś wspomniał, że ta mobo jest kiepska na quady.
Nie na Quad'y a na procesory 45nm, acz najnowszy mój twór odpalił PM na tych CPU pod OS X czego nie ma nawet pod linuxem i windowsem.
PS Nie rozmywajmy wątku... prywatnych tasiemców nie tworzymy. Jak masz więcej pytań dotyczącej samej płyty, to albo załóż nowy wątek, albo kontynuuj któryś z już obecnych, bo z VGA to niewiele ma wspólnego.
Pierwszy próba zakończyła się restartem - prawdopodobnie był KP, ale szybko 'mignęło'.
Okazało się, że podczas zastępywania plików na HDD z instalką, nie został podmieniony mach_kernel. Trzeba było ręcznie wyrzucić i ponownie wkleić z obrazu płyty z instalką.
Jeszcze w trakcie wyświetlania logo z jabłkiem instalka przełącza się w rozdzielczość natywną = prawidłowo rozpoznaje GTX'a.
Dalej instalacja i restart przebiega poprawnie i bez problemów. Grafika również zachowuje się dobrze.
Przy okazji sprawdzę Cinebench'em (polecacie coś innego?) ile FPS'ów można z tego wyciągnąć.
W plikach boot.apple.. i smbios... nie ma flag próbujących wymusić tryb 32bit
W Informacjach o systemie Gainward jest wykrywany poprawnie, podobnie jak oba monitory (EIZO i TV via HDMI -> brak dźwięku, ale...).
Dzięki za pomoc.
Proszę zapoznać się z regulaminem forum!
Powyższe jest w świetle działania/problemów z działaniem Gainward GTX 460 2GB na Snow Leo (i Lion'a).
Wydajność grafiki niestety jest niezbyt wysoka - na obu, Snow Leo i Lionie.
Próbowałem podmienić kody zgodnie z info na blogu netkas'a, ale nie pomogło.
Przed zmianą: 25,4fps w Cinebench'u 11,5, po zmianie: 24,7fps. W systemie z okienkami: 35.5fps.
Pomysły na rozwiązanie?
Wiek: 34 Dołączył: 04 Sie 2011 Posty: 15 Skąd: Poznan Area
Wysłany: 2011-08-16, 13:56
Max78 napisał/a:
Powyższe jest w świetle działania/problemów z działaniem Gainward GTX 460 2GB na Snow Leo (i Lion'a).
Wydajność grafiki niestety jest niezbyt wysoka - na obu, Snow Leo i Lionie.
Próbowałem podmienić kody zgodnie z info na blogu netkas'a, ale nie pomogło.
Przed zmianą: 25,5fps w Cinebench'u 11,5, po zmianie: 24,7fps. W systemie z okienkami: 35.5fps.
Pomysły na rozwiązanie?
Instrukcję stąd zastosowałem:
Kod:
http://netkas.org/?p=794
Skończyło się wydajnością niższą o 0,8fps (24,7)
Nie jestem pewien czy poprawnie 'naprawiłem' i 'przebudowałem' kext'y/a.
Poproszę o dokładniejszą instrukcję.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.