WItam!
Mam taki drobny problem. Mam odpalone 6 pulpitów Spaces i na różnych z nich domyślnie włączone różne programy. I tutaj nasuwa się lekki problem. Kiedy będąc na Space 1 z Firefoxem kliknę na Maila (na Space 3) w docku, następuje animacja przesunięcia pulpitu. Jednak nie jest ona taka zupełnie płynna. To samo ma miejsce z innymi przestrzeniami i przesuwaniem się miedzy nimi poprzez wybieranie różnych programów z docka.
Jeżeli ktoś wie, jakie najlepsze sterowniki zainstalować do tego systemu, byłbym wdzięczny. W profilu systemu komputer rozpoznaje prawidłowo kartę, Quartz Extreme jest odpalony, przyśpieszenie sprzętowe również działa.
Pomógł: 227 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4232 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-09-01, 19:47
Twoja karta powinna elegancko ruszyć na Enablerze (1 rozwiązanie) i jest to najlepsze wyjście. Tylko najpierw zrób update Chameleona 2 do wersji conajmniej RC4.
Nie ma takiej możliwości by samo po wywalenie nvkush.kext spowodowało pad systemu. Musiałeś coś jeszcze zrobić, albo zrobić nie tak jak trzeba.
Ok - sprawdziłem, mam wersję 2.0.0 RC4, dodałem do apple.boot.plist dwie linijki <key>PciRoot</key>
<string>1</string>
<key>GraphicsEnabler</key>
<string>Yes</string>
usunąłem nvkush (zmieniłem nazwę kexta na nvkush2.kext2) i naprawiłem uprawnienia dysku
Wysłany: 2010-09-01, 20:33
Jeszcze usuń systemowego mkext'a -> powinien wystarczyć start z -f.
Rozumiem, że pci root sprawdziłeś i jest 1.
Aha - com.apple.boo.plist może być w dwóch miejscach. Oryginalnie /Library/Preferences/SystemConfiguration/ a dodatkowy w /Extra.
Zmiany należy wprowadzać w tym drugim.
A właśnie, problem jest w tym, że nie wiem jak przejść do /Extra xD Ściągnąłem konfigurator do chameleona i on zmienia mi apple.com.plist w /Library/Preferences/SystemConfiguration/ (i tam też dodawałem te linijki, mam je usunąć czy można to tak zostawić?)
usunąłem z obu device-properties i nadal było źle... ale zobaczyłem, że mam wersję RC2, a nie RC4 (zmylił mnie napis RC4 w konfiguratorze chameleona który znalazłem do ściągnięcia... więc walczę dalej
Ok, mam RC4, graphicenabler - znalazło mi wszystko itpd. itd Chyba po prostu moja karta jest cienka, bo corpawda wszystko działa płynnie, ale przechodzenie między space z firefoxem a space z adium nie jest idealnie płynne.
CO ciekawe, nie płynne jest tylko, jeżeli wybieram ikonki z docka, jak przechodzę między Spaces skrótami, to animacja działa gładko... ;p
p.s: przy poruszaniu okienkami zdarzają się lekkie ścięcia i ogólny problem z cieniami pod nimi - nie zauważyłem tego wcześniej. W sensie, że chyba na NvKush tego nie było.
Wysłany: 2010-09-02, 10:01
Woocash napisał/a:
p.s: przy poruszaniu okienkami zdarzają się lekkie ścięcia i ogólny problem z cieniami pod nimi - nie zauważyłem tego wcześniej. W sensie, że chyba na NvKush tego nie było.
Raczej mało prawdopodobnie by wcześniej było inaczej. Niezależnie od metody odpalenia GPU i tak używasz tych samych sterowników. Tyle, że nvkush miał pewne problemy z rozpoznaniem ilości pamięci karty, więc ewentualnie możliwość była gorszego działania z tym kextem. Odwrotnie, to już by były czary
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.