W dell'u nie ma w ogóle metody DTGP... a w Wind znów jest to samo co wstawiłem w Twoje DSDT. BTW u Ciebie w oryginalne też są sekcje LCD/TV/CRT itp...
Niestety na teraz nie mam pomysłów na zmuszenie do wyświetlania obrazu na LCD, poza zworą w gnieździe VGA... ale to takie nieeleganckie
Wysłany: 2010-01-06, 13:02
sprawa z Grafika rozwiazana ..dziala poprawnie bez zarzutu full support bez artefaktow i lagow na myszce ... (co prawda na moddowanym bufferze, ale to akurat juz nie przeszkadza)
solution: w biosie od Dell'a ustawilem single core na CPU (zasugerowalem sie jednordzeniowymi netbookami - skoro u nich dziala )
Dzieki za pomoc
edit:
jest jedna rzecz... wiem ze nie za mocno pasuje do tematu ale przy okazji calej tej historii z DSDT mam pytanie czy dopisywales wpis dla LPC w DSDT ? bo w logach widze ze
Kod:
kernel ACPI_SMC_PlatformPlugin::registerLPCDriver - WARNING - LPC device initialization failed: C-state power management not initialized
pisales ze w ioreg widac ze jest zaladowany ale nie moge go odszukac
jest jedna rzecz... wiem ze nie za mocno pasuje do tematu ale przy okazji calej tej historii z DSDT mam pytanie czy dopisywales wpis dla LPC w DSDT ? bo w logach widze ze
Nie nie dopisywałem... Jak masz ICH8-M do deviceID LPC zgadza się z oryginalnym Apple'a i pewnie dla tego ładuje Ci LPC do systemu.
dee napisał/a:
pisales ze w ioreg widac ze jest zaladowany ale nie moge go odszukac
Wpisz w wyszukiwanie LPC a zobaczysz sam... a że masz błąd... to oznacza że nie masz pewnie stanów CST w tabelach SSDT.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.