Wysłany: 2010-05-13, 07:45 Grafika 7300GT i 64bitowy system
w poradniku instalacji snow leo 10.6.2 by rzoof czytam:
Kod:
* Uwaga do posiadaczy kart graficznych GF 7xxx: Niestety po tej aktualizacji system będzie działać tylko, jeśli uruchomi się go w 32-bitach.
Z czego to wynika? Jest jakiś sposób, żeby system wstał w 64 bitach jeśli używam karty 7300GT?
Przed modyfikacjami DSDT system uruchamiał mi się tylko z arch=i386, gdy uruchamiałem w trybie 64bit dostawałem kernel panic.
Teraz system wstaje w 64bitach, ale zatrzymuje się na ostatnim etapie. Tzn pojawia się tapeta, ale nic poza tym.
Pomógł: 227 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4232 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-05-13, 11:50
wujek_bogdan napisał/a:
mhm, w takim razie nie rozumiem, czemu dopiero po aktualizacji do 10.6.2 mają przestać działać.
Inna wersja systemu = inne sterowniki.
Na razie wszystkie Maczki, poza serwerowymi, chodzą w 32bit, a Maczki, w których można spotkać takie karty graficzne jak GF7xxx, to starsze egezemplarze, gdzie na 64bity raczej widoków nie ma. Rozwijanie sterowników pod 64bit to dodatkowy koszt, w tym wypadku, nie mający uzasadnienia i myśę, że dlatego dali sobie z tym spokój. Podobnie jest z Intel'owym GMA X3100.
rzooff napisał/a:
wiem, że nie ma realnych korzyści (poza kilkoma aplikacjami, które rzeczywiście wykorzystuja 64bity). ale skoro mógłbym mieć 64bit to czemu nie
Na sprzęcie, który masz w podpisie nie ma to żadnego sensu.
Cytat:
sory, nie wiedziałem, że taki dział istnieje.
No to przejrzyj działy forum, bo następnym razem taki post powędruje do koszyka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.