Witam. W mojej XFX GT220 1024mb Grapchic Enabler źle rozpoznaje wyjścia. W tej chwili mam monitor podłączony pod VGA, bo gdy podłączę pod DVI jest tylko czarny ekran i nic więcej.
Moje wyjścia
VGA
DVI
HDMI(nie zależy mi szczególnie aby działało, bo nie używam)
Da się jakoś to naprawić?
_________________ Piszę poprawnie po polsku! Płyta główna:P5G41-M LXProcesor:E7200 2,53 45nmLan:Realtek 8201EAudio:ALC662Grafika:GT220 Win7 HP x86
O co chodzi z NVCAP?? Mam ten sam problem z moja 4870
NVCAP dotyczy jedynie kart nvidii, jeśli Twoja 4870 ma niestandardowy układ wyjść, a potrzebujesz je mieć wszystkie sprawne, to nie ominie Cię modyfikacja framebuffer'a.
NVCAP dotyczy jedynie kart nvidii, jeśli Twoja 4870 ma niestandardowy układ wyjść, a potrzebujesz je mieć wszystkie sprawne, to nie ominie Cię modyfikacja framebuffer'a.
Możesz przybliżyć temat modyfikacji framebuffera?
Jeśli po załadowaniu systemu mam czarny ekran(w zależności od framebuffera - czarny bez podświetlenia, bądź czarny z podświetleniem) jednak wyjście RGB działa, nawet po podłączeniu monitora po załadowaniu systemu mam obraz na monitorze wraz z QE/Ci. Czy tu modyfikacja pomoże? Mowa o 5650m wraz z i5, HM55.
maliktomek Pomógł: 2 razy Dołączył: 28 Wrz 2010 Posty: 177
Wysłany: 2011-07-11, 23:54
zapsu napisał/a:
314TeR napisał/a:
maliktomek napisał/a:
Możesz przybliżyć temat modyfikacji framebuffera?
Jeśli po załadowaniu systemu mam czarny ekran(w zależności od framebuffera - czarny bez podświetlenia, bądź czarny z podświetleniem) jednak wyjście RGB działa, nawet po podłączeniu monitora po załadowaniu systemu mam obraz na monitorze wraz z QE/Ci. Czy tu modyfikacja pomoże? Mowa o 5650m wraz z i5, HM55.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.